avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... si fara bani si dat afara . AJUTOR...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

si fara bani si dat afara . AJUTOR...

sunt taximetrist.... stiu la ce va ganditi, am muncit la o firma 21 de luni fara sa mi se dea salariul si concediul de odihna iar pe data de 22.12.2008 am fost dat afara fara nici un preaviz. am fost angajat cu c.i.m. am facut reclamatie la i.t.m buc. CE POT FACE IN CONTINUARE, SI CAT MA COSTA UN AVOCAT ???X-( in ultimele 2zile am fost sunat de catre un director de la firma insistand sa-mi dau demisia. iam spus ca urmeaza sai dau in judecata ,raspunsul acestuia fiind; la relatiile pe care le avem osa dureze 2-3ani procesul si oricum statele de plata sunt semnate; Cum pot fii semnate daca eu nu am dat cu subsemnatul? CAT POATE SA DUREZE UN ASTFEL DE PROCES ?
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
iga, utilizator
Cel mai recent răspuns: iga , utilizator 12:00, 20 Iulie 2010
Pentru aceste nereguli puteti chema in instanta angajatorul. Onorariul unui avocat nu stiu sa va spun cat este insa puteti cere angajatorului sa plateasca cheltuielile de judecata unde veti depune chitanta cu factura emisa de avocat pentru onorariu. In acest fel va veti recupera si drepturile salariale cuvenite si onorariul avocatului. Cu siguranta veti castiga in instanta.
Aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata. Sunt multe nereguli in cazul dumneavoastra, incepand cu neplata salariului, neefectuarea concediului de odihna, felul cum ati fost dat afara si faptul ca nu vi s-a comunicat decizia de incetare a CIM.
Asa cum a mentionat colega, prin hotararea pronuntata de instanta angajatorul va fi obligat la plata drepturilor salariale , onorariul de avocat, dar si plata concediului de munca neefectuat (in conformitate cu prevederile codului muncii- art 141 alin 4- Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca).
De asemenea, solicitati ca instanta sa constate ca desfacerea CIM s-a produs abuziv si , in consecinta, unitatea va fi obligata sa va achite salariul si pe perioada pana cand hotararea pronuntata de instanta ramane definitiva si irevocabila
pe data de 22.04.2010 sa respins recursul inaintat de firma la care am lucrat..astept hotararea .AM CASTIGAT SI FONDUL SI RECURSUL. VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR.
Dupa comunicarea hotararii , mergeti la un executor si solicitati sa se puna in executare aceasta hotarare.
Sa fiti sanatos si sa nu mai treceti prin asemenea clipe in viata!

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna zgubi71 zgubi71 Buna ziua, in luna februarie mi-am dat demisia de la o societate ,solicitand in cererea de demisie si plata pe ultimii 2ani a concediului de odihna ... (vezi toată discuția)
Cum pot evita reintegrarea la fostul loc de munca? suciu_diana suciu_diana Buna seara, am fost invitata de fostul angajator la discutii privind reintegrarea mea pe fostul post detinut acolo - am castigat in instanta plata ... (vezi toată discuția)
Punere in executare! cristina02 cristina02 Data post: Miercuri, 12 Ianuarie 2011, 10:11 Hotararile date de prima instanta in materie de conflicte de munca sunt executaorii. Chiar daca se va face ... (vezi toată discuția)