avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am un dosar dauna deschis la asigurarile si nustiu ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am un dosar dauna deschis la asigurarile si nustiu cum sa procedez

am primit adresa de la asigurari prin care ma instiinteaza ca valoarea a pt despagubire este cu mult sub cea reala.
Pot sa fac convocare la conciliere ? e corect ? sau trebuie sa fac plingere ? care este actul normativ ? este vorba despre incendiu cladire ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Budacov , Avocat 10:19, 29 August 2012
procedura e urmatoarea: invitatie la conciliere-unde de obicei nu se prezinta nimeni, iar apoi cererea de chemare in judecata. Cu siguranta va fi necesara o expertiza care sa aprecieze valoarea despagubirilor. Va recomand sa apelati la ajutorul unui avocat.
Avand in vedere faptul ca e vorba de o cladire iar costul reparatiilor e variabil (nu e ca in domeniul auto, unde preturile la piese si manopera sunt mai stabilizate si comparabile), sfatul meu este sa cereti un deviz scris de la o societate de constructii serioasa care va va orienta in privinta costului reparatiilor si va da dovada faptului ca pretentiile dvs. sunt bine calculate. In cadrul concilierii prealabile, veti comunica societatii de asigurari pretentiile bazate pe acest deviz, care va fi util si in fata instantei de judecata, si mai ales in fata expertului tehnic judiciar ce va fi numit in cauza. Si eu consider ca ar fi util sa apelati la serviciile unui avocat pentru toate aceste proceduri, eventual chiar sa cautati un avocat specializat in asigurari, avand in vedere si faptul ca instanta compententa este cea de la locul situarii imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire societate asigurari g_leabu g_leabu buna seara... numele meu e george si am nevoie de o indrumare la urmatoarea problema : saptamana trecuta tatal meu aflandu-se oprit la o trecere de pietoni a ... (vezi toată discuția)
Care e procedura ? glo glo am avut concilierea cu un asigurator . nu s-a finalizat in favoarea mea. este vb despre o asigurare constructie -incendiu . nu am obtinut despagubirea. dupa ... (vezi toată discuția)
Litigiu petremirceasorin petremirceasorin sunt in litigiu cu un vecin,i-am facut o paguba,am recunoscut-o si am fost de acord sa platesc daunele.exista insa o problema:dauna a fost produsa pe 28 ... (vezi toată discuția)