avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen inregistrare Revisal - incetare suspendare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen inregistrare Revisal - incetare suspendare CIM/revenire CCC


Buna ziua,

As dori sa stiu care este termenul legal in care angajatorul poate inregistra in REVISAL actul de revenire din CIC al angajatei, respectiv decizia de incetare a suspendarii CIM?

In plus, daca angajata face o cerere de revenire din data de 17 august 2012 ( = vineri = ziua in care copilul implineste 2 ani), decizia de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii se emite cu data de 18 august? (chiar daca 18 pica sambata = zi nelucratoare)?
Sau incepand cu data de 20 august = luni?

In aceste conditii, care este termenul, stipulat de lege, in care angajatorul poate opera modificarile in Revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 29 Septembrie 2017
Da, trebuie asigurata continuitatea contractului de munca . Incetarea suspendarii se face imediat cu ziua urmatoare , respectiv 18 august.Data de 17 august este ultima zi de suspendare a CIM , deci este platita indemnizatie CIC pentru aceasta zi.
Art. 16 din OUG 111 DIN 2010
(1)Plata indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1) şi art. 9 alin. (5) şi (6) încetează cu ziua următoare celei în care:
a)copilul a împlinit vârsta de un an sau, după caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

Nu este prevazut un termen , dar decizia de incetare a se face imediat cu incetarea suspendarii si reluarea activitatii de catre salariat/a. Trebuie reactivat contractul de munca cat mai curand posibil pentru a se putea opera modificari , dupa caz. Deseori, dupa reluarea activitatii de actualizeaza si drepturile salariale.
Multumesc pentru raspuns.

Nu mi-e f. clar totusi ce se intampla daca ziua urmatoare, respectiv 18 august, a picat intr-o sambata - teoretic e zi nelucratoare. Si in cazul acesta decizia se emite cu data de 18? Sau cu data de 20 = luni = prima zi lucratoare dupa incetarea CCC?

Ce se intampla daca decizia de incetare a suspendarii CIM se emite cu data de 18 ( sau 20 august), dar se inregistreaza in Revisal abia in data de 30 august, sa spunem?

Adica termenul de 20 de zile lucratoare de la data (re)inceperii activitatii de catre salariata pentru transmiterea modificarilor in Revisal se aplica in acest caz ?

Ce inseamna actualizarea drepturilor salariale? Adica salariul de (re)incadrare trebuie sa fie cel putin la nivelul de la care s-a intrat in CCC? Sau poate ramane la fel?
Emiteti decizia de incetare a suspendarii in 20.08.2012, cu data de incetare a suspendarii 18.08.2012. Referitor la operarea acesteia intr-un anumit termen, nu exista reglementari in acest sens.
Insa, daca la reluarea activitatii, trebuie sa actualizati un anumit element al CIM, salariul, sporuri, etc. ar fi trebuit ca in data de 20.08.2012 sa fi operat decizia de incetare a suspendarii iar cu aceesi data sa-i modificati, dupa caz, prin act aditional si elementele concrete ale CIM, numai daca acestea se modifica.
Mergand un pic pe logica lucrurilor este posibil, daca la nivelul angajatorului exista un contract colectiv de munca, sau regulament intern, si daca pentru functii similare celei ocupate de salariata revenita din CCC s-au negociat in acest interval de timp (2 ani) alte nivele salariale, sau negociat sporuri, etc. este normal ca si salariata revenita sa indeplineasca conditiile de acordare, si atunci trebuie operate aceste modificari.
Buna ziua,

Am primit azi-30.07 cererea angajatei de suspendare a cim pt ccc, cu data de 19.august 2013.

Intrebarea mea este daca pot sa inregistrez in avans in revisal suspendarea cim, inainte de data suspendarii -19 aug2013?

multumesc!
Da, puteti inregistra in avans suspendarea c.i.m.

Alte discuții în legătură

Revenire din cic resurseumane12 resurseumane12 data nastere copil 2.06.2010 sfarsit perioada suspendare 1.06.2010. cerere anjagat reluare activitate 4.06.2012 ce acte se intomesc si daca este corecta ... (vezi toată discuția)
Revenire dupa concediu crestere copil in revisal eleodor-popescu eleodor-popescu Buna ziua. Am nevoie de un raspuns urgent O salariata are contractul de munca suspendat pentru CCC in intervalul 19 oct 2010- 26 aug 2012. Salariata si-a ... (vezi toată discuția)
Cand se emite decizia de incetare a suspendarii cim, data incetarii suspendarii, data inregistrarii in revisal Dramu_Roxana Dramu_Roxana Buna ziua, Va voi descrie un caz particular si va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Pentru un angajat care este in CFS ... (vezi toată discuția)