avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Ar fi oportun sa corectam greselile gramaticale sau de ...
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Ar fi oportun sa corectam greselile gramaticale sau de exprimare ale celor care posteaza?

Am intalnit de curand " adeverinta s-a expirat"....scris de un profesor care punea o intrebare in forum si nu era singura greseala. Mi se pare inadmisibil, mai ales la persoanele ale caror studii se incheie cu un examen de licenta sa aiba o asemenea exprimare in scris.
Considerati oportun, ca in afara raspunsurilor, sa aducem si corecturile de rigoare? In fond, numai prin exercitiu putem dobandi anumite "abilitati" si sa ne corectam anumite greseli!
Ca forma, as propune ca dupa raspuns sa apara ceva de genul:
adeverinta s-a expirat/ corect: adeverinta a expirat
Ce ziceti?
Nu, oricat de mult ne-am dori si oricat de suparator ar fi - mai ales cand greselile vin de la oameni din al caror profil sau din ale caror postari rezulta ca ar avea studii superioare - in primul rand pentru ca acest lucru poate fi considerat jignitor si in al doilea rand pentru ca nu acesta este scopul forumului.
Ehe, de-ar fi greseli numai de acest tip, aproape insesizabile! Sunt multe grosolane...de te apuca durerea de cap. Dar, "Avocatnet" incearca sa ne invete cu ajutorul formidabil al Ancai, prin suita de articole de gramatica si nu numai.
Multumesc, "Avocatnet"!
Buna ziua,

Ar fi o munca titanica sa corectam greselile din textele scrise in Avocatnet.ro. Noi incercam sa facem cat de mult putem, dar unele lucruri sunt cu mult peste puterile noastre.

@raser: Multumim pentru aprecieri.
Da, problema de exprimare poate porni din gandirea unei idei si schimbarea acesteia pe parcurs fara a se observa de user.

Daca vrei sa schimbi ceva in timp ce ai gandit initial altceva si apoi datorita vitezei gandirii net superioare fata de viteza scrisului, stiut fiind faptul ca scrisul ramane in urma fata de gandire sau pur si simplu persoana nu mai observa ce anume a scris din N motive ( se poate grabi, etc.) mie imi pare ca ceva exagerat.

Importanta este ideea.

Degeaba scrie cineva perfect gramatical daca este intr-o eroare totata fata de un raspuns corect care de fapt intereseaza persoana care a ridicat o intrebare.
Ideea de baza este sa rezulte ca greseala sa fie accidentala si nu datorata nestiintei de a scrie.

Adica daca scrie ca ,,e multe femei" si o scrie de 7 ori deja se ridica intrebarea daca stie sa scrie gramatical.
Daca greseste doar o singura data si apoi nu mai greseste inseamna ca nu mai este o greseala gramaticala.
Adica zice o data e multe femei si apoi zice sunt multe femei...

Stiti ca exista si acea melodie :,, Ma iubeste femeile si e moarte dupa mine..."

Asta nu inseamna ca cel care a compus cantecul a gresit gramatical...sau cel care il canta...
Nu.
Fiecare este responsabil pentru ceea ce scrie.
Daca ne-am americanizat si gramatica s-a pierdut pe drum, tot noi suportam consecintele, nu e cazul sa ascundem nimic sub pres.

Alte discuții în legătură

Plingere penala ContSters96930 ContSters96930 Daca o persoana sub influenta alcoolului-sevraj major-a sechestrat o persoana intre chilimele ca nu stiu daca putea sa faca asa ceva el debea se tine pe ... (vezi toată discuția)
Scrierea cu diacritice în cererile adresate instanței CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, intreb deoarece cineva mi-a atras atentia sa am grija cum formulez o contestatie (in cazul meu de rovinieta). Mi-a spus ca sa am grija pe langa ... (vezi toată discuția)
Gramatica... stan_iulia stan_iulia Acum cautam ceva pe net si am gasit o pagina a site-ului dex on line, pagina se cheama greseli frecvente in limba romana, unde explicatiile cum e corect si de ... (vezi toată discuția)