avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cum devii mediator?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cum devii mediator?

Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un curs de formare?
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
TurcuOvi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 20:10, 2 Octombrie 2012
Ca sa urmati cursurile de formare si sa dati examenul de promovare trebuie sa fiti absolvent de facultate. Ca sa fiti autorizat insa de Consiliul de Mediere trebuie sa faceti dovada celor 3 ani vechime in munca.
Art. 7 din legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator:

Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c) are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savârsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;
g) a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.

www.avocatnet.ro/content/art...
Studiile universitare nu pot fi considerate ca fiind vechime in munca? Doar un program de master special in domeniu de trei ani? Personal sunt absolvent de studii superioare. In aceasta situatie este necesar atat un program de master de trei ani (sa fie considerat vechime in munca) cat si cursurile pentru formarea mediatorilor in codiile legii?
O persoana care absolvit o facultate si are cursul pentru formarea mediatorilor poate profesa in acest domeniu? Daca poate se profesa ca si stagiar in acest domeniu? Influenteaza modificarea legii din 2006 organizarea profesiei de mediator?
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
TurcuOvi, utilizator
Studiile universitare nu sunt considerate vechime in munca.
Nici masterul nu este considerat vechime in munca.
Nu se poate inca profesa in acesta profesie ca stagiar.
O persoana cu facultate si cu cursurile de formare mediator absolvite, fara indeplinirea conditiilor de vechime si a restului de conditii prevazute de legea 192/2006 nu poate profesa pentru ca nu va fi avizata de catre cei indrituiti sa o faca....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)
Juridice alexccc11.@yahoo.com alexccc11.@yahoo.com sal., ce pasi trebuiesc urmati pentru a deveni MEDIATOR.Multumesc! (vezi toată discuția)
Mediatorul si vechimea in munca calescu ana maria calescu ana maria Buna seara as avea o intrebare in legatura cu cariera de mediator. Am absolvit cursurile unei facultati dupa care am urmat cursurile de master, am terminat si ... (vezi toată discuția)