avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale farmulare raspuns
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

farmulare raspuns

Cum se formuleaza raspunsul la o intampinare in care se solicita respingerea actiunii ca nefondata si obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata?
Cel mai recent răspuns: Horea-Virgil Dragoiu , Avocat 22:01, 19 Ianuarie 2009
va rog sa dati un raspuns :((:((:((
Potrivit art.115 C.proc.civ., întâmpinarea va cuprinde:
- excepţiile de procedură ce pârâtul ridică la cererea reclamantului;
- răspunsul la toate capetele de fapt şi de drept ale cererii;
- dovezile cu care se apără împotriva fiecărui capăt din cerere; când va cere dovada cu martori, pârâtul va arăta numele şi locuinţa lor;
- semnătura .
Aşa cum se precizează in textul de lege, acestea sunt elementele minime şi absolut necesare pe care trebuie să se cuprindă întâmpinarea .
Însă în raport cu interesele pârâtului şi pentru a pune în evidenţă caracterul său de replică la cererea de chemare în judecată , întâmpinarea va putea cuprinde şi alte elemente : numele (denumirea) părţilor, obiectul cererii de chemare în judecată (arătat de către reclamant), instanţa sesizată cu soluţionarea litigiului şi numărul dosarului (menţionate pe citaţie).

Domnule Presedinte,

Subsemnatul [...], domiciliat in[...], in calitate de parat in dosarul nr.[...], cu termen la[....], depun prezenta


Intampinare

Prin care va solicitam respingerea cererii de chemare in judecata formulata de reclamantul[...] si obligarea acestuia la plata chletuielilor de judecata efectuate cu ocazia judecarii acestui litigiu.

Motivele intampinarii:

In fapt, aratam ca, prin cererea de chemare in judecata formulata de[...], s-a solicitat[...]
Avand in vedere faptul ca ( se arata mai intai exceptiile )[...], solicitam respingerea actiunii.
In ceea ce priveste cererea reclamantului, situatia in fapt si in drept este cu totul alta ( se raspunde la fiecare capat de cerere cat si la elementele de drept invocate in cerere)[...]
In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art.115-118 C.proc.civ.

Dovada cererii inteleg sa o fac cu : acte( trebuie enumerate si depuse copii de pe acestea), interogatoriul reclamantului, martori ( trebuie aratat numele si adresele acestora), expertiza( trebuie aratate obiectivele acesteia si ce anume vrea sa dovedeasca cu ea).

Depun intampinarea si actele de care am facut vorbire in[...] exemplare, unul pentru instanta si [...] pentru a fi comunicate reclamantului.

Data[...]


Semnatura[...]


Domnului Presedinte al....
Din câte am înţeles eu,întâmpinarea a fost deja depusă,iar pe solicitant(bănuiesc că e reclamantul) îl interesează un răspuns la întâmpinare.Dacă aţi depus cererea principală în care aţi cerut ceva şi aţi argumentat faptic şi juridic,nu se mai impune formularea unui răspuns la întâmpinare.Ce să spuneţi în plus?Eu nu prea văd ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampinare lilicrin lilicrin Buna! As dori sa stiu daca poate oricine sa depuna intampinarea (sa o intocmeasca) sau este nevoie de un specialist? O firma X de la care am achizitionat 2 ... (vezi toată discuția)
Model intampinare instanta gigiraut gigiraut Buna seara,am o datorie la intretinere si penalitati aferente pentru care sunt citat la tribunal pe 12 Mai 2010.Nu contest nimic.Trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Proces ptr neplata chiriei alysuk-alecs88 alysuk-alecs88 am si eu nevoie de un raspuns...bunica mea a fost data in judecata cum k nu a platit chiria si nu stiu cum sa fac o \"intampinare\",am si o chitanta pe care as ... (vezi toată discuția)