avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii angajare sofer categoria D in transportul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii angajare sofer categoria D in transportul public

Buna ziua,

Am obtinut permisul categoria D si atestatul ARR in vederea anagajrii in transportul public local.
Cand sa ma angajez m-au trimis sa-mi fac fisa medicala la o instituie autorizata ARR. Aici am fost intrebat ce dioptrii am la ochelari si am zis 4.25.
Raspunsul oftalmologului a fost ca nu poate avizul emdical de a profesa pe fucntia de conductaor auto cat D pentru ca legislatia spune ca trebuie sa am dioptrii la ochelari +1 sau -1.
Am ramas stupefiat, nu itneleg de ec pana acum nici la obtinerea permisului nici a atestatului ARR nu mi s-a specificat acest lucru.
Am incercat sa verific legislatia uitandu-ma pe ORDIN NR. 1162 DIN 31 AUGUST 2010 si aici spune ca trebuie sa am 0.8 si respectiv 0.1 cu ochelarii de corectie.
Mentionez ca nu am fost verificat in vederea identificarii nivelului de vedere CU OCHELARII DE CORECTIE.

INTREBARE: Imi puteti spune daca mai este alta lege care reglementeaza aceasta problema, poate continand reguli si conditii speciale pentru cei care fac transport public?
Ce ma sfatuiti sa fac?


1.5. Grupa 2 (cate C, D DE)
1.5.1. Persoanele care solicita eliberarea permisului de conducere sau reînnoirea acestui permis trebuie sa aiba acuitatea vizuala, cu lentile de corectie, daca este necesar, de cel putin 0,8 la ochiul cel mai bun si de cel putin 0,1 la celalalt ochi. Daca se utilizeaza lentile de corectie pentru a obtine valori de 0,8 si 0,1, acuitatea respectiva (0,8 si 0,1) trebuie sa se obtina fie prin corectie cu ajutorul ochelarilor de maximum plus 8 dioptrii, fie cu ajutorul lentilelor de contact. Corectia trebuie sa fie bine tolerata.
1.5.2. În plus, câmpul vizual orizontal trebuie sa fie de cel putin 160 de grade la ambii ochi, extensia trebuie sa fie de cel putin 70 de grade la stânga si la dreapta si de 30 de grade ascendant si descendent. Nu trebuie sa existe deficiente pe o raza de 30 de grade fata de axul central.
1.5.3. Nu se emit si nu se reînnoiesc permise de conducere pentru solicitantii sau conducatorii auto care prezinta probleme în ceea ce priveste sensibilitatea la contraste sau care sufera de diplopie.
1.5.4. Dupa o pierdere importanta a vederii la un ochi, trebuie sa existe o perioada suficienta de adaptare de minimum 6 luni, pe durata careia se interzice conducerea autovehiculelor. Dupa aceasta perioada, conducerea se permite numai în urma unui aviz favorabil din partea specialistilor oftalmologi si a expertilor auto.
Ultima modificare: Duminică, 2 Septembrie 2012
lodo, utilizator

Alte discuții în legătură

Reinoire permis auto categoria b Doldor Tudorel Doldor Tudorel Buna ziua am suferit un accident la ochiul stang in 2011 si nu mai vad cu el,cu ochiul drept vad foarte bine. Intrebare pot sa reinoiesc permisul auto???? ... (vezi toată discuția)
Sfat - conducere autovehicul bigradu bigradu BUNA.AM PERMIS DE CONDUCERE DE 22 DE ANI FARA SA FI FOST IMPLICAT NICIODATA INTRUN EVENIMENT RUTIER.IN VARA AM FOST LOVIT LA UN OCHI FIIND NEVOIT SA IMI PUN ... (vezi toată discuția)
Bolile inapte pentru optinerea permisulu de conducere Crystyn Crystyn Buna Seara!!As dori si eu foarte mult sa aflu cu ce boli nu ai dreptul de a conduce.....as vrea lista de boli care sa cuprinda toate boliile care nu corespund ... (vezi toată discuția)