avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... analize medicale la angajare
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

analize medicale la angajare

Buna ziua,

imi spuneti va rog ce analize medicale sunt necesare la angajare pentru postul de lucrator curatenie?
prin care lege se reglementeaza acest aspect si cand a fost actualizata?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: v_ildiko , utilizator 10:48, 3 Septembrie 2012
Exista FISE privind serviciile medicale profilactice detaliate in functie de expunerea profesionala.

In cazul dvs. pentru fiecare lucrator examinarile clinice, de laborator sau paraclinice se vor face in functie de agentul la care sunteti expus, de situatia speciala de munca, profesie/ocupatie/functie.

Medicul specialist de medicina muncii poate solicita, daca considera necesar pentru confirmarea unui diagnostic, examenul unui medic de alta specialitate.

Hotarare nr. 355 din 11/04/2007 publicat in MONITORUL OFICIAL nr. 332 din 17 mai 2007.

HG 355 / 2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor a fost modificata. Cea mai importanta modificare este ca acum se stabileste periodicitatea controlului medical si anume la 12 luni.
HG 355/2007 modificata de HG 1169/2011.
In functie de riscurile din "Fisa de identificare a factorilor de risc profesional", care trebuie completata de catre angajator si apoi sa ajunga la medicul de medicina muncii, se pot stabili examinarile necesare.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
ionion2000, utilizator
1. Va recomand si eu sa cititi HG nr. 355 din 11/04/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor (publicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 332 din 17/05/2007), modificata de HG 1169/2011.

2. Inainte de incheierea CIM se deschide "Dosarul medical" de catre angajator.

3. Angajatorul completeaza "solicitarea pentru examenul medical la angajare" si "fisa de expunere la riscuri profesionale".

4. Candidatul se prezinta cu acest dosar la medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator.

5. Medicul de medicina muncii propune examenele medicale, in functie de cerintele postului si, in functie de rezultate, completeaza "fisa de aptitudine" cu care candidatul se prezinta la angajator si apoi semneaza CIM.

6. Conform Legii 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, si a Normelor de aplicare a ei, costurile legate de efectuarea examenelor medicale inainte de angajare si in timpul desfasurarii activitatii la locul de munca sunt suportate de angajator.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa medicina muncii adria05 adria05 As dori sa stiu unde se face fisa medicina muncii?poate fi completat si de mediucl de familie?multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura intocmire dosar medical angajare XTN89 XTN89 Buna ziua. Recent am promovat un concurs pentru un post in primarie. Angajatorul mi-a spus sa merg la medicina muncii si vreau sa stiu exact etapele. 1. ... (vezi toată discuția)
Cim partial 2 ore Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, La un CIM partial cu 2 ore/zi la o fundatie nonguvernamentala mai tr facut si dosar medical? (vezi toată discuția)