avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rog urgent model intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rog urgent model intampinare

Buna seara
VA ROG AJUTATI-MA cu un model de intampinare pentru urmatoarea situatie:
chemata in judecata in calitate de parat in proces cu reclamantul pentru Fond - actiune in raspundere delictuala daune morale - problema cea mare este ca reclamantul este bolnav de schizofrenie intr-o forma ft grava, a fugit din spital si refuza tratamentul si de ceva vreme cheama in judecata mai ales femei batrane si vaduve, de preferinta care nu au copiii alaturi de ele in casa sa le apere, invocand tot felul de motive care mai de care mai aiurite si in mare parte minciuni si exagerari. De aceasta data e chemata in judecata o batrana in varsta de 86 de ani pe care reclamantul doreste ca instanta s-o oblige sa-i vanda si lui paine desi aceasta nu mai are calitatea de gestionar fiind pensionata de atatia ani.
Sigur ca e usor de demonstrat cat de aiurea e cererea lui dar de ce sa fie tracasata o femeie de 86 de ani si purtata prin tribunal doar ca asa i s-a nazarit unuia.
Si chiar va rog sa-mi spuneti daca se poate face ceva ca sa-i fie interzis sa cheme pe toata lumea in judecata dupa propriul chef tinand cont de faptul ca se stie ce probleme implica schizofrenia.
Va multumesc mult.
Sanatate multa tuturor.:)

Cel mai recent răspuns: Nina1968 , utilizator 18:49, 6 Septembrie 2012
Persoana in cauza ar trebui pusa sub interdictie de catre familie sau rudele apropiate, in lipsa acesteia persoana avand cel putin teoretic capacitate procesuala de folosinta si putand face nenumarate cereri si plangeri punand oamenii pe drumuri si institutiile sa lucreze aiurea.

Parata in cauza ar trebui sa formuleze in scris o intampinare in care sa arate situatia de fapt expusa de dvs mai sus, varsta pe care o are si faptul ca solicita judecarea in lipsa. Ulterior nu cred ca va risca mare lucru daca nu se prezinta, avand in vedere absurdul situatiei si netemeinicia cererii de chemare in judecata.
Asa intentioneaza sa faca dar m-a rugat sa-i scriu eu intampinarea si nu prea stiu cum s-o formulez. Va rog daca aveti putin timp sa-mi prezentati un model adecvat situatiei expuse mai sus, model dupa care sa ma ghidez.
Problema cu plangerile exista deja: la Judecatorie deschide nenumarate procese tuturor femeilor mai in varsta si, de preferinta vaduve si care nu au copiii in casa cu ele. Femeile acestea sunt deja de-a dreptul ingrozite iar el stiind asta pe unele femei le-a purtat de mai multe ori prin tribunal tot pentru motive neintemeiate. Ma si intreb cat mai rezista cei de la Judecatorie cu asa un caz!
Doar familia si rudele pot cere punerea sub interdictie? Va intreb asta deoarece rudele cele mai apropiate sunt si ele certate cu el si nici nu cred ca au curajul sa ceara punerea sub interdictie deoarece poate deveni ft violent. A fugit din spital si refuza sa mai ia tratament adecvat.
Va multumesc si va doresc, din tot sufletul, multa sanatate.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Nina1968, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista un avocat specializat în internarea nevoluntară pentru ... Daniel_montreal Daniel_montreal Exista un avocat specializat în internarea nevoluntara si tutela legala pentru persoanele cu boli mintale (București)? Acest caz implică pe cineva care ... (vezi toată discuția)
Efectele punerii sub interdicție Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen Familia cere sprijin pentru o persoană bătrână, bolnavă, bănuită ca senilă, pentru că refuză să se îmbăieze de 7 ani, refuză analizele medicale ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa impiedic instrainarea casei prin donatie in favoarea bisericii mikaelaa mikaelaa mama mea are halucinatii fizice si auditive, pe care le descrie in scris in mod amanuntit , are o obsesie ajunsa la extrem catre biserica, vrea sa doneze casa ... (vezi toată discuția)