avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA se poate recupera tva la facturi neincasate?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

se poate recupera tva la facturi neincasate?

am o intrebare legata de situatia juridica a firmelor care dau tepe.
am de primit de la mai multe firme peste 10000 euro. Pe administratorii acestor firme nu ii gasesc sau erau boschetari cu sediul la o casa derapanata. Firmele inca mai exista dar nu intetelg ce regim juridic au? Au f multe datorii atat la alte firme sau la stat. Inteleg ca pt a cere falimentul si a-mi putea deduce macar TVA platit pentru serviciul prestat trebuie sa imi datoreze o suma mai mare decat 2000 euro.La majoritatea debitorilor nu am sume mai mari de 2000 euro dar cumulat iese o suma mare. Administratia finantelor nu-i poate inchide sau baga in faliment dupa macr 2 ani de lipsa de activitate? Banuiesc ca nu poti suspenda activitatea unei firma daca esti dator la stat, sau se poat6e?
daca are cineva idei cum a-si putea recupera macar TVA platit pentru facturile neicasate va rog sa ma ajutati.
cu respect
Cel mai recent răspuns: petrans , utilizator 16:30, 6 Septembrie 2012
pentru a recupera platit trebuie ca firma debitoare sa fie lichidata in urma procedurii insolventei. Pentru a cere insolventa unei firme aveti nevoie de o creanta (formata din 1 sau mai multe facturi) in suma minima de 45.000 ron si o intirzierea la plata de minim 90 de zile.
va multumesc, am inteles
nu am aceasta suma de recuperat de la un singur debitor deci nu pot cere insolventa, dar o firma cu datorii la privati si la stat cat poate dainui asa,nu o inchide fiscu, nu-i cere insolventa sau falimentul?
daca nu mai are activitate dar are datorii nu i se intampla nimic?
deja am peste 350 de zile decand ma chinui sa recuperez banii, deci nu mai cred ca ii voi recupera, dar intrebarile mele sunt asa ca pentru o tara vest europeana in care s-ao respecta legea........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment cristina.botezatu cristina.botezatu Ma adresez unui avocat sau unui jurist cu experienta. In cazul unei firme cu datorii la bugetul de stat in valoare de 10.000 lei, datorie pe care ... (vezi toată discuția)
Sa cer sau nu insolventa cosminghe cosminghe Buna ziua, Am doua srl la una sunt asociat unic si administrator si i-am suspendat activitatea anul acesta pentru ca stransesem datorii la ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!!! monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)