avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am o problema legata cumpararea unei masini
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am o problema legata cumpararea unei masini

Buna ziua.Am cumparat o masina sh, fara numere de niciun fel, mi s-a zis ca nu a fost scos niciun set de nr rosii si ca voi putea scoate primul set fara nicio problema si ma voi putea deplasa cu masina pt inspectia tehnica si altele. Masina am cumparat-o sambata, dintr-un targ auto si fiind inchis la directia inmatriculari, nu am avut unde sa verific situatia masinii. Luni am mers la inmatriculari, avand traducerile legalizate, asigurarea si celelalte acte necesare pt a scoate primul set de nr rosii , dar functionara mi-a zis ca nu pot scoate niciun set de nr rosii fiindca au fost scoase toate 3 pe proprietari diferiti, eu avand contractul de vanzare cumparare cu un tip care nu aparea printre niciunul dintre cei 3 proprietari diferiti care au avut scoase nr rosii. Am vrut sa-l contactez pt a-mi da detaliile, de la cine a cumparat el masina si asa mai departe, dar nu mai raspunde la telefon. Ce-as putea face in acest caz? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:09, 7 Septembrie 2012
Incercati contactarea proprietarului existent in documentele autovehicului=cartea de identitate
Este o anomalie ceea ce pretinde functionara de la inmatriculari. V-a indicat vreun articol de lege care interzice atribuirea a mai mult de trei numere provizorii in cazul cumparatorilor diferiti? Cumparatorului, indiferent al catelea este, trebuie sa i se elibereze numere provizorii pentru ca acesta sa poata circula in vederea indeplinirii formalitatilor de inmatriculare. Este drept ca numarul numerelor provizorii este limitat la trei, dar pentru unul si acelas cumparator. In cazuri justificate cand formalitatile dde inmatriculare nu se pot efectua in 30 de zile se poate atribui si alt doilea numar provizoriu. In caz extrem se poate atribui si al treilea numar provizoriu. Dar atat.
Incercati inca odata sa rezolvati problema cu functionara de la ghiseu, dar nu reusiti solicitati o audienta la seful serviciului de inmatriculari caruia ii expuneti verbal problema dvs., dar depuneti si un memoriu si in care mai specificati ca, prin imposibilitatea inmatricularii autoturismului, sunteti lipsita de un dreptul de a folosi un bun care va apartine.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii masina lady34 lady34 daca am scos un rand de numere provizorii la masina in octombrie, deatunci nu am mai scos, pot scoate acum dupa atatea luni inca un set de numere provizorii? (vezi toată discuția)
Autorizatie de circulatie provizorie auto costin_tat costin_tat BUNA ZIUA!Am cumparat o masina adusa din Germania si a fost scos un set de numere rosii din bucuresti.Eu locuiesc in Braila.de unde pot scoate alte numere ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca Astra_g Astra_g Buna ziua. Am cumparat o masina din strainatate si i-am luat numere provizorii pe 3 luni. Acum am inmatriculat-o dar ce ma nelamureste pe mine este daca pot ... (vezi toată discuția)