avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale lichidare imobile de pe firma
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

lichidare imobile de pe firma

buna ziua,am suspendat firma,si pe firma am cumparat un spatiu cu bani adusi de mine la inceput ,acum doresc sa stiu solutia cea mai ieftina de a intra in posesia acestui spatiu daca este prin vanzare -cumparare sau prin dizolvare firma?(sa-l trec pe persoana fizica)Valoarea de contabilitate este de 95 mil vechi.Si impozitul pe cladire ma doboara ,4O de mil pe an pentru un apartament cu 3 camere de 60 m,cand alti platesc 2 mil vechi pentru aceasi suprafata,si nu am nici un venit.Cu stima
Cel mai recent răspuns: valentin1193 , utilizator 16:41, 6 Noiembrie 2012
Cel mai ieftin este sa dizolvati societatea, evident fara lichidare. La radierea societatii bunurile va vor reveni in intregime(daca nu aveti alte datorii), iar registrul comertului va va elibera un certificat din care va reiesi acest lucru. Cu acest document si cu plata impozitului de 16% pe transferul de proprietate va putea trece la Cartea Funciara pe numele d-voastra.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2012
ContSters259670, utilizator
Buna ziua,16% pe transferul de propietate se calculeaza pe valoare de inventar.Daca eu am un spatiu cumparat acum 14 ani pe firma cu bani imprumutati de mine la firma si valoarea de inventar este de 100 milioane lei vechi,la ce valoare se calculeaza cei 16%,?Va multumesc;
16% se calculeaza la valoarea de inventar, cum ii spuneti d-voastra, dar cu o singura conditie, ca bunul sa fi beneficiat de reevaluarile legale care se fac. Despre alte detalii legate de aceste lucruri cred ca cel mai bine va poate sfatui un consultant de specialitate.
Ultima modificare: Joi, 11 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Dar unde ii gasesc pe acesti adevarati consultanti?ca am consultat deja un expert si nu stie nimic
deja am fost taxat cu 40% impozit pe cladiri ca nu am facut revaluare,pai cum puteam sa faca daca firma a fost suspendata.Cine ma poate consilia va rog ?contra cost

Alte discuții în legătură

Inchidere societate Videodek Videodek Detin o societate comerciala infiintata in 2004,pe cand eram student,societate care are in activ un spatiu comercial cumparat pe firma,societate care de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Reevaluari shinnygaby shinnygaby Vineri, 9 Ianuarie 2015, 10:34 va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta: cladire achizitionata 2005 valoare 172.800; amortizrae lunara 360 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren+imobil stefimit stefimit Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum se poate transfera fara costuri, un teren+imobil de la o persoana juridica catre o persoana fizica .Mai ... (vezi toată discuția)