avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare Buletin!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare Buletin!

Buna ziua,
As Dori sa stiu cum as putea sa imi schimb buletinul care expira in cateva luni fara a avea actul de spatiu pe numele meu. Locuinta esta lasata mostenire parintilor mei printr-un testament. Ceea ce ma intereseaza este daca actul de proprietate pe numele decedatilor si testamentul pe numele parintilor sunt suficiente pentru eliberarea noului buletin? Sau mai sunt nevoie si de alte acte? Precizez ca acel testament este singurul act care dovedeste ca parinti mei sunt proprietari.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:42, 13 Septembrie 2012
Parintii trebuie sa dezbata succesiunea dupa fostul proprietar, sa obtina certificat de mostenitor testamentar. Puteti sa va faceti buletinul la adresa actuala a parintilor, adresa pe care probabil o aveti si in actualul buletin.
Parintii dvs. trebuie sa-si dea acordul in scris de primire in spatiu. Este valabil testamentul in original si copie, fara a mai fi necesara deschiderea succesiunii. Pe langa actul de domiciliu trebuie sa mai prezentati si certif.dvs. de nastere in original si copie, de casatorie, daca sunteti casatorit/casatorita, de nastere a copiilor cu varsta de pana la 14 ani, cartea de alegator si chitantele de 4 lei respectiv 7 lei.Parintii cu buletinul in original.
d_doinita a scris:

Parintii trebuie sa dezbata succesiunea dupa fostul proprietar, sa obtina certificat de mostenitor testamentar. Puteti sa va faceti buletinul la adresa actuala a parintilor, adresa pe care probabil o aveti si in actualul buletin.

Adresa din actualul buletin este aceeasi cu ceea din testament, dar numai eu o am, parintii mei au adresa in alta parte. De aceea intreb daca eu pot face in continuare buletinul pe aceeasi adresa?
Testamentul poate fi atacabil, mai ales cand exista mai multi mostenitori, de aceea pentru a nu ridica suspiciuni, este indicat ca parintii dvs. sa solicite totusi deschiderea procedurii de succesiune, dupa care va pot primii in spatiu linistiti, fara alte artificii. Pana una alta puteti solicita in cazul in care buletinul va expira, eliberarea unei cartii de identitate provizorii, pe termen de pana la 1 an, pe motivul, lipsa dovada adresei de domiciliu, caz in care nu aveti nevoie de actul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit ... Alexandra Frîncu Alexandra Frîncu Buna ziua! Mi-am facut buletinul in anul 2013, cand am implinit varsta de 14 ani, el avand valabilitate pana anul acesta, la final de septembrie. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)
Buna seara. acte necesare pentru schimbarea cartii de identitate ginmarstar ginmarstar De ceva timp am luat dupa strada un baiat, si am observat acum cateva zile ca i-a expirat buletinul, si vreau sa ma duc cu el sa faca altul si nu stiu ce acte ... (vezi toată discuția)