avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... FINANTE - COMPENSARE
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

FINANTE - COMPENSARE

Pot cerere finantelor compensarea datoriilor ( cu data platii taxei de poluare adica 01.05.2011) care le avem de platit catre finante cu taxa de poluare de recuperat avem hotarare judecatoreasca definitiva din 20.02.2012.
Cel mai recent răspuns: radiana2012 , utilizator 10:45, 20 Septembrie 2012
Nu trebuie sa cereti dumneavoastra, organul fiscal va face compensarea din oficiu. Conform art. 116 Cod procedura fiscala se vor stinge sumele pe care le datorati statului din taxa de poluare pe care statul trebuie sa o restituie.


am depus cerere de restituire in care am mentionat sa- ni faca compensarea dar au trecut 6 luni in care nu am primit de la finante nici un raspuns oficial iar cand am mers personal si am intrebat salariata care se ocupa de dosarul meu ma trimis la mediu Bucuresti sa-mi dea banii cu hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila , ca ei de la finante nu au disponibil ..
Este prima oara cand aud asa ceva .... Lipsa disponibilitatilor este prezenta la nivel national, foarte multe organe fiscale programeaza restituirea sumelor dupa aproximativ 4-6 luni de la depunerea cererii, chiar si mai mult, insa niciodata un contribuabil care a platit taxa nu a fost trimis la mediu pentru restituirea acesteia. Cel putin nu in cazurile cunoscute de mine. Solicitati in scris organului fiscal sa va comunice cand vi se va restitui taxa, cand sunteti programata pentru aceasta operatiune.
Am solicitat in scris si am fost sunata de catre o salariata care s- a exprimat asa:
nu va este clar ca trebuie sa mergeti la mediu sa va rezolvati problema ca e nu stiu a cata oara de cand va spun"
replica mea:- nu am primit nimic de la dv, (adica finante) un raspuns oficial prin care sa - mi transmiteti raspunsul la cererea mea, desi au trecut 45 zile ,
la care am primit replica ca o sa-mi raspunda si in scris, dar cand... o vedea bunul dumnezeu...

Am avut si pe persoana fizica si nu a durat 30 zile de la depunerea cererii si am fost chemata la finante si am ridicat banii 7000 lei.
- dar pe societate am cerut compensare... si nimic .. in jur de 20zile de la depunerea cererii au cerut dovada platii, copie dupa OP cu care am achitat taxa si de atunci nici un semn, cand am mers personal la finante salariata nici nu-mi gasea dosarul, si raspunsul verbal ca nu are nici o noutate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto cu hotarare judecatoreasca elena cailean elena cailean Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru a mi se restitui taxa auto platita plus taxele (timbrul fiscal de 10%platit de mine ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti plata taxa auto RADUOZN RADUOZN Buna ziua, am o hotarire definitiva pe persona fizica irevocabila prin care administratia finantelor publice trebuie sa mi restitue suma de 5000 lei platita ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto 2010? StillS StillS Buna ziua,am si eu o nelamurire si as dori cateva sfaturi din partea celor care se pricep mai bine la chestiuni din astea.Am cumparat recent o masina pe care ... (vezi toată discuția)