avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere in sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere in sindicat

Sunt salariat al unei intreprinderi mici din Galati,care la fel ca majoritatea intreprinderilor private din Romania nu are niciun sindicat.As dori sa stiu daca ma pot inscrie in orice sindicat,si mai exact cam in ce sindicat.va multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 02:41, 24 Ianuarie 2009
Buna ziua,

va puteti inscrie in orice sindicat doriti. problema este ca nu va va folosi f mult. Practic sindicatul cu pricina va putea doar sa va dea consulttii juridice si sa va asiste la o eventuala cercetare disciplinara. Cam asta ar fi tot. Nu mi se pare ca merita.

av. Boncu
Sindicatele sunt constituite in scopul apararii drepturilor prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care Romania este parte, precum si in contractele colective de munca si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor acestora.
domnule elis , si totusi, noi ce multi ,care nu avem niciun sindicat sa ne apere si sa ne negocieze drepturile salariale(si nu numai) din pozitii de santaj cu guvernele care se succed la conducerea tarii(asa cum fac majoritatea sindicatelor angajatilor de stat)-noi ce speranta avem?


in ceea ce ma priveste nu e vorba numai de nevoia de apararea unor interese salariale ci si nevoia de a ma sti parte a unei organizatii care are grija sa-mi fie respactate drepturile prevazute de codul muncii-cele atat de des incalcate sau ocolite de majoritatea patronilor


Sperante implinite de "birourile centrale” ale sindicatelor?!! :O
west point,
Chiar credeti ca veti fi foarte "ocrotit” daca veti plati o cotizatie in contul unui sindicat?
Uitati, probabil, ca "disponibilizarile in masa” au fost facute – fara scandal – cu sprijinul "sindicatelor”. In aceste "vremuri" (de parca n-ar fi fost mereu asa!) - in care egoismul este exacerbat si goana dupa bani un tzel in viata – un strain va ocroti drepturile dv? Veti face ceea ce spun "sefii” de sindicat ca e in... interesul dv (oare?). Din pacate (desi as spune din fericire!) sunteti singurul care va puteti apara interesele...
Sindicalistii – dupa cum se stie – sunt principala "masa de manevra”...
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat creditor Statescu Statescu Buna seara! In procedura de insolventa a unei societati apare ca si creditor un sindicat, in dreptul sau figurand o suma de bani. Poate veti spune ca nu e nici ... (vezi toată discuția)
Salariu consilier juridic Ela_Cj Ela_Cj Buna ziua, am si eu o intrebare la care nu ii gasesc raspunsul si nimeni nu ma poate lamuri cu certitudine. Sunt consilier juridic debutant la o primarie ... (vezi toată discuția)
"bataie de joc la bv.va rog ajutati-ma" mihaellav mihaellav Buna seara.Sunt institutor(Grad I) la o gradinita din bv.In 11 mai 2009 am nascut un baietel sanatos ( dupa un concediu de risc maternal dat in ianuarie ... (vezi toată discuția)