avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... polita de asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

polita de asigurare

Buna ziua!
Am un credit ipotecar la banca X si as vrea sa stiu cine trebuie sa plateasca asigurarea imobilului. Cei de la banca spun ca este obligatorie si trebuie platita de mine(dar numai la o anumita societate).
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 22:21, 17 Septembrie 2012
Nu cunosc politica IFN de care ati vorbit dar, in general, bancile si IFN isi aleg asiguratorii cu care lucreaza. Nu va obliga sa folositi un anume asigurator dar clauzele fac referire la acel asigurator deci, daca doriti creditul va trebui sa inghititi si galusca asta.
Asigurarea imobilului o plateste imprumutatul/proprietarul imobilului iar contractul este cesionat in favoarea IFN
Buna seara.
Asigurarea imobilului se achita de catre dvs.in rate lunare sau trimestriale dar nu este obligatoriu sa o incheiati cu cine doreste banca.Ar trebui sa negociati cu ei o asigurare cu o societate care va ofera o valoare a politei de asigurare convenabila ca si valuare si va ofera si o acoperire de riscuri destul de mare.Bafta !
Cu respect,Alexa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie pad -cesionat in favoarea bancii larisarazvan larisarazvan Buna ziua Detin un imobil ipotecat pentru care inchei anual o polita de asigurare facultativa pe care am cesionat-o bancii. Chiar in cuprinsul contractului ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)