avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... scutire amenzi persoana decedata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

scutire amenzi persoana decedata

persoanele decedate care au avut amenzi neplatite pot fi scutite de plata acestora in baza certificatului de deces?
Cel mai recent răspuns: Robgab25 , utilizator 14:31, 7 Decembrie 2017
Probabil va referiti daca succesorii trebuie sa plateasca amenzile.

Art. 29 Drepturile şi obligaţiile succesorilor
(1) Drepturile şi obligaţiile din raportul juridic fiscal trec asupra succesorilor debitorului în condiţiile dreptului comun.
(2) Dispoziţiile alin. (1) nu sunt aplicabile în cazul obligaţiei de plată a sumelor ce reprezintă amenzi aplicate, potrivit legii, debitorului persoană fizică.
Imi dati va rog legislatia in vigoare ?
ORDONANŢÃ Nr. 92 din 24 decembrie 2003 *** Republicată si modificata
privind Codul de procedură fiscală

MULTUMESC
Tot in baza Ord.92/art.31 ,alin.1 litera a privind domiciliul fiscal am trimis un dosar cuprinzand debite si ramasite ,unei persoane fizice ,dar primaria unde le-am trimis nu a primit dosarul motivand ca nu are domiciliul pe raza lor,dar locuieste acolo de peste cinci ani ce mai pot sa fac fiindca debitele merg in continuare ce sa mai spun de ramasite si majorari .

Alte discuții în legătură

Scadere debite ukzspan ukzspan Daca un om a decedat si are amenzi neachitate, acestea se scad pe baza certificatului de deces. Va rog unde scrie treaba aceasta (in afara de art. 176 ... (vezi toată discuția)
Transmitere creante catre mostenitori maier_raul2000 maier_raul2000 Buna ziua am o speta sper sa ma puteti ajuta. Persoana X mostenitoarea defunctului Y solicita stergerea datoriilor reprezentand amenzi neachitate luate in ... (vezi toată discuția)
Impozitul si amenzile decedatului ionutz23 ionutz23 Buna ziua, Socrul meu a decedat acum aproximativ 50 de zile. Are o masina pe numele lui si interesandu-ma la Administratia locala de taxe si impozite ar ... (vezi toată discuția)