avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transfer medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transfer medic de familie

Buna ziua, fiind racit de cateva zile, azi ca tot omul am mers la medicul de familie sa-mi prescrie un medicament ceva. Surpriza pe care am avut-o cand am ajuns la medicul de familie este faptul ca am aflat, ca am fost transferat la fostul medic de familie din Brasov din data de 19 iulie 2012. Tin sa precizez ca de la fostul medic de familie din Brasov nu am mai trecut de cand am fost transferat, nici parintii sau alte rude de ale mele + faptul ca eu in acea perioada a lunii am fost plecat in Ploiesti si nu inteleg pe ce baza a fost efectuat transferul. La CNAS Covasna am mers, pana si ei mi-au confirmat faptul ca am fost transferat la fostul medic. As dorii sa stiu ce e de facut ? Vreau sa-l dau in judecata pe fostul medic de familie pt acest lucru, din cate am inteles e posibil, numai ca ce ar trebuii de facut pt acest lucru?? Daca puteti sa ma ajutati. Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Adrian94 , utilizator 23:31, 26 Septembrie 2012
nu ați dus lucrul început la finalizare : doar CNAS are baza informațiilor transferurilor pacienților de la un medic la altu.Pacientul depune o Cerere la CNAS și NICIDECUM un medic după propriul lui interes să poată executa transferul de pacienți, aducerea lor înapoi pt. că . . . Depuneți o Petiție la CNSAS Covasna și solicitați-le concret explicațiile cazului dvs.În termen de 30 zile de la primire, au obligația să vă soluționeze petiția.Studiați răspunsul și acționați ca atare ori solicitați ajutorul acestui forum.Nu vă grăbiți cu acționarea în judecată: e posibil să aveți surprize.
Problema e in felul urmator ca cei de la CNAS Covasna, m.au trimis sa depun cererea la CNAS Brasov si doar acolo au zis ei ca pot face asta.
domnule :
1) instituțiile în speță NU au chef de muncă nici de lămurirea corectă, scurtă, clară și precisă a cetățeanului (de ce să faci ceva, pt. că, oricum luna trece leafa ”merge”) ei sunt bugetari și nu le pasă de timpul pierdut de cetățean ;
2) puteți face o Petiție în 2 exemplare (păstrați un exemplar+Factura poștală+Confirmarea de primire), unul prin poștă recomandat cu Confirmare de primire la C.A.S.J. Brașov, b-dul Mihail Kogălniceanu Nr.11, cod poștal 500092, petiție prin care-i solicitați concret ceea ce doriți.Din propria experiență, vă recomand să numerotați informațiile ce le solicitați (în caz că nu vă soluționează petiția în interiorul a 30 zile de la primire, îi puteți acționa în judecată)
Dati multe amanunte dar ceea ce e mai important nu ne spuneti si anume:
-unde este domiciliul dvs.actual,in Covasna sau Bv?
-ce statut aveti in raport cu categoria de asigurat,adica sunteti salariat,realizati venit impozabil,sunteti coasigurat si la care casa figurati inregistrat?
-inteleg ca inainte domiciliul era in BV si figutati la casa BV,ati anuntat medicul de familie din BV ca v-ati schimbat eventual domiciliul?ati intreprins formalitatile de transfer(schimbare medic familie)?
Se poate ca figurati acum atat in evidenta pe lista medicului din BV cat si a celui din Covasna,deci apareti dupa cnp dublu raportat,iar pt. ca transferul nu s-a efectuat legal,adica prin radierea de pe lista din BV si inregistrarea in CV,cand cei de la cOVASNA v-au depistat,v-au transferat automat acolo unde figurati legal inregistrat,adica Brasov.
Clarificati acest aspect eventual,sau reveniti cu detalii la obiect!
1. Domiciliul meu actual este in Sfantu Gheorghe, Covasna !
2. Nu sunt salariat, sunt elev, am implinit recent 18 ani si termin clasa a-12-a anul acesta+ 2013 !
3. Ca sa va raspund la intrebarea cu domiciliul, eu sunt mutat in Sfantu Gheorghe de aproximativ 4-5 ani. Bineinteles, ca am instiintat medicul din Brasov asupra faptului ca m-am mutat si ca vreau sa-mi fac transferul. Am cautat medic in Sfantu Gheorghe si l-am ales, transferul a fost efectuat, totul a fost bine in tot acest timp, am mers la medic am luat scutiri, adeverinte medicale, retete cand eram racit etc. Pana in data de 19 septembrie 2012, cand am scris si aici, am racit si am mers la medicul de familie ca sa imi dea o reteta sa-mi treaca raceala. Cand am ajuns la el surpriza, mi-a zis ca eu din data de 19 iulie 2012 am fost transferat inapoi in Brasov si ca nu mai figurez la el, pe baza faptului ca eu am fost la medicul de familie( fostul din Brasov) personal si am cerut asta. Iar eu eprsonal in acea perioada a anului am fost plecat din localitate, nicidecum la Brasov, am martori care pot dovedi oricand asta. Acest lucru mi-a fost confirmat si de cei de la CNAS Covasna, bineinteles ca tot omul am fost la CNAS, in aceiasi zi in care am aflat acest lucru si tind sa va spun ca ei mi-au confirmat transferul nicidecum o neregula si prin absurd ei mi-au recomandat urmatoarele, exact asa cum scriu in randul de idei:
a) Povestindu-le intamplarea si faptul ca as avea tendinta sa dau in judecata mi-au spus urmatoarele: "Poti completa un formular si te retrecem inapoi in baza de date si poti merge imediat cum ai plecat de aici la medicul de familie". Bineinteles nu am acceptat.
b) Cand au vazut ca o tin ferm si convins cu judecata, mi-au recomandat sa merg la CNAS Brasov, sa fac acolo o plangere si sa astept 30 de zile sa vad ce raspuns primesc si in baza raspunsului sa actionez. Nu sunt de acord pt ca inspectorii de acolo mai mult ca sigur ii vor da o mustrare, respectiv vor inchide ochii si nu va iesi nimica. Cumva tot o voi scoate la capat !
c) Tinand-o tot pe a mea cu judecata, ei imi tot ziceau daca nu vreau sa fac aceea cerere ca nu are rost sa ma complic si tot asa. Deci ceva este la mijloc !

4.Daca e asa cum spuneti dvs. ca figurez in 2 locuri, in toti acesti ani (4 ani) de ce nu am mai figurat in 2 locuri ?? Dc tocmai acuma (19 iulie 2012)?? Nu-mi puteti spune ca transferul nu s-a efectuat legal, daca ar fi fost asa sa fie "ilegal", ar fii trebuit sa fiu descoperit inca din primul sau sa zic al 2-lea an, nu dupa 4 ani, corect ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambii parinti simultan in ccc cu copii diferiti ContSters466787 ContSters466787 Buna ziua, Sotia este in ccc cu primul copil care implineste varsta de 2ani in aprilie,dar este cu grad de handicap mediu cu prelungire pana la 3 ani, are ... (vezi toată discuția)
Contestatie contributie cnas gena_b gena_b Buna seara, E posibil ca dupa 4 ani dupa ce m-am inscris in Sistemul National Sanitar din Italia, inca sa primesc instiintari de plata de la CNAS Braila si ... (vezi toată discuția)
Am fost furata de la doctorul meu de familie pentru a doua oara Fitness Fitness Buna ziua! As vrea sa stiu unde pot face plangere sau cum pot rezolva urmatorul fapt: am disparut din lista medicului meu de familie pentru a doua oara in ... (vezi toată discuția)