avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributii de asigurari sociale platite in alta tara ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributii de asigurari sociale platite in alta tara membra UE

Am 26 de ani lucrati in Romania si voi lucra in alta tara membra UE (Belgia) cu contract de munca acolo.Deci voi cotiza acolo. Ce se va intampla cu contributia mea?
Se va repatria automat, trebuie sa fac eu demersuri in acest sens, voi iesi cu doua pensii (ajutor social de fapt pentru ca nu voi face in nici una din tari stagiul complet) ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:58, 20 Septembrie 2012
1. Stagiile de cotizare realizate in cele doua tari va vor fi recunoscute de ambele state.

2. Cand se apropie varsta de pensionare va adresati Casei de Pensii de care apartineti cu domiciliul si solicitati sa completati formularul E207 - "Certificat pentru cariera asiguratului" (Casa de Pensii se va ocupa de preluarea stagiului din Belgia).
Multumesc mult!
Daca la acea vreme domiciliul meu stabil va fi in Belgia dar eu voi ramane cetatean roman, sa inteleg ca pot cere Casei de pensii din Belgia sa completez formularul E207? Pot deci sa fiu pensionar al statului belgian ?
1. Da, puteti sa va adresati si institutiei belgiene de pensii cand va fi cazul.

2. Pensia va fi calculata de fiecare stat in parte asa ca veti primi pensie si din Romania si din Belgia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statut somer in belgia dar angajat in romania AdinaAmandina AdinaAmandina Buna ziua, In curand voi fi data in somaj in Belgia. Se poate sa ma angajez in Romania pe timpul somajului din Belgia?(in acest caz as avea 2 surse de ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie din uk Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in cazul persoanelor cu cetatenie romana care sunt angajate de catre un angajator din UK si unde plateste si contributia la pensie, cum pot acestia ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna seara! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : am lucrat 7 ani in grecia.pot sa beneficiez de acesti ani la calcularea pensiei.mentionez ca am ... (vezi toată discuția)