avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract servicii persoana fizica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract servicii persoana fizica

Buna ziua

Ma intereseaza care este modalitatea prin care o firma poate plati o persoana fizica pentru un serviciu prestat timp de 1 saptamana, in valoare de x euro. Ce tip de contract guverneaza acest tip de relatie, si care sunt taxele pe care le plateste firma, respectiv angajatul, catre stat ? Ideea e ca "intelegerea" intre parti a fost ca persoana fizica sa primeasca x euro pentru serviciile respective, dar fara ca din suma respectiva sa mai fie trunchiata de taxe; ce orma trebuie sa imbrace contractul pt ca eventulele dari catre stat sa le plateasca firma?

va multumesc
gabi
Cel mai recent răspuns: gaby76 , utilizator 19:59, 22 Ianuarie 2009
Contractul de prestari-servicii. Intelegera lui PF cu PJ e o chestiune de confidentialitate. Asupra pretului se poate hotara in prealabil. Daca PJ are consilier juridic sau expert contabil, treaba cu taxele samd e o chestiune simpla. MAi jos aveti un model de contract care , desigur, poate suferi modificari in functie de cadrul intelegerii, dar cu respectarea legii.

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
martial law, utilizator
Conventie civila este o cale destul de des utilizata si mai nou chiar recomandata de guvernanti.
georgeserban a scris:

Conventie civila este o cale destul de des utilizata si mai nou chiar recomandata de guvernanti.

dar parca s-au "scos" conventiile civile .... sau ma insel ?

martial law a scris:
Contractul de prestari-servicii. Intelegera lui PF cu PJ e o chestiune de confidentialitate. Asupra pretului se poate hotara in prealabil. Daca PJ are consilier juridic sau expert contabil, treaba cu taxele samd e o chestiune simpla. MAi jos aveti un model de contract care , desigur, poate suferi modificari in functie de cadrul intelegerii, dar cu respectarea legii.[ link extern ] ...


in cazul unui astfel de contract (prestari servicii), care banui ca e supus anumitor "dari" catre stat (?)....ce plateste PF ?

merci
gaby
In cazul contractului de prestari servicii angajatorul retine si vireaza 10% impozit pe venit.
Persoana fizica datoreaza diferenta de 6 % impozit pe venit. O persoana fizica autorizata trebuie sa incheie contracte la casa de pensii, casa de sanatate si sa vireze contributiile aferente.
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
PF e doar persoana fizica, nu e PFA, deci ii revine doar plata celor 6% imp pe venit? Poate firma plati drect cei 16%?
merci
gaby

Alte discuții în legătură

Impozit contracte prestari servicii lia19 lia19 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Care este cota de impozit care se opreste ptr contractele de prestari servicii prin colaborare?Noi oprim 10%dar ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare persoana fizica sevenx sevenx Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o modalitate prin care se poate incheia un contract care are drept scop prestarea unor servicii in partea ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)