avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program de vizitare minor si amenintarile tatalui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program de vizitare minor si amenintarile tatalui copilului impotriva mamei acestuia

Buna ziua, sunt divortata de 4 ani si am custodia unica a minorului in varsta de 7 ani. In toti acesti ani, tatal biologic a vazut copilul doar de 3-4 ori, intotdeauna chemand politia , deoarece acesta venea neanuntat la domiciliul parintilor mei unde locuiesc si eu cu copilul. In urma acestor " intalniri", copilul a inceput sa se teama , nu mai iese sa se joace cu ceilalti copii, incuie usile, deoarece ii este mereu frica sa nu apara si sa il i-a tatal sau. Deasemenea ca acesta s-a sustras in mod continu de la plata pensiei alimentare; prima data platind printr-o executie silita , acum avand un debit de 5500 euro. /deoarece afland ca lucreaza in strainatate si aducand eu dovezile necesare , pensia alimentara a fost stabilita in euro.
Mentionez aceste lucruri deoarece acesta , ultimamente, telefonic , ma ameninta ca va veni sa i-a copilul, va merge la scoala la copil deoarece, din punctul lui de vedere este legal, ma urmareste trimitandu-mi mesaje ca stie unde si cand am fost cu copilul in vavante, ca va avea el grija de mine si de parintii mei daca mai recurg a 2-a oara la executare silita si ca masina mea si a tatalui meu vor fi distruse in cazul in care mai solicit pensia alimentara si nu il las sa i-a copilul singur (fara mine).
Exista un program devizitare al tatalui unde e specificat doar "sambata sau duminica de la 14 la 18, si vacantele ".
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in ceea ce priveste:
- copilul nu doreste sa mearga nicaieri doar cu el. Sunt obligata, ca mama, sa il fortez pe copil,sa plece doar cu tatal lui, cu care nu a stat delor singur cu el , stiind ca minorului ii este frica ?
-conf. programului de vizita "sambata sau duminica...", cu cat timp inaite pot comunica tatalui daca poate veni sambata sau duminica? in cazul in care nu vine sa-l viziteze, stabilind exact ziua , deoarece el a cerut acest lucru, cum pot demonstra acest fapt?
- in privinta amenintarilor si insultelor la adresa mea si aparintilor mei se poate face ceva?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:01, 25 Septembrie 2012
Poate vizita copilul doar in intervalul de timp stabiilit de instanta,pentru pensia alimentara depuneti plangere penala pentru abandon familie,in privinta amenintarilor puteti depune tot plangere penala sau puteti solicita instantei conf. Legii 217/2003 emiterea unui ordin de protectie.
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Dvs va trebui sa va faceti datoria sa explicati copilului ca este bine sa mentina relatia cu tatal.

Daca in contnuare nu vrea nu aveti ce face si ii dati aceste explicatii tatalui.

Daca fixati o zi cand acesta sa vina si nu vine, atunci faceti si dvs aceasta dovada cu martori (nu parintii dvs), eventuale mail-uri d ecorespondenta.

Pentru amenintari puteti depune plangere la politie si proba cele afirmate tot cu martori.
Multumesc frumos pentru raspunsurile primite.
Doresc sa stiu , daca fixam o intalnire pentru vizitarea copilului iar tatal nu se prezinta , putem chema politia sa scrie un proces verbal din care sa rezulte acest lucru ?Nu stiu daca pot avea martor cu mine in acel moment.
promovati o noua actiune in care sa explicati taoate acestea si sa solicitati restrangerea dreptului de vizitare si stabilirea clara a acestuia nu cu sau
daca sunteti din Bucuresti si aveti si probe in ceeace sustineti aveti castig de cauza. minorul trebuie audiat.
Ar fi recomandabil sa va angajati un avocat ca sa nu aveti surprize
Nu, nu aveti de ce chema politia in caz ca nu se prezinta, in timpul acelui program, tatal isi poate vizita copilul, nu e obligat s-o faca.
Oricum, programul pe care il aveti nu e deloc clar, ar fi bine sa promovati o alte actiune in instanta , cum zice d-na avocat.
Daca mai aveti sms-urile de amenintare, nu ezitati sa-i faceti plangere la politie

Alte discuții în legătură

Prevederile articolului 293 alin.(2) din noul cod civil anamaria2813 anamaria2813 as dori sa aflu cat mai explicit ceea ce prevede acest articol deoarece am o custodie comuna data de pe data de 26 iunie 2014 care inca e discutabila avand ... (vezi toată discuția)
Respectarea programului de vizită minor din punct de vedere al părintelui rezident georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Suntem divortati din luna aprilie 2016, La divort s-a stabilit autoritate comuna si domiciliul copilului la mama. In luna octombrie 2016, fostul ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)