avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Depunere bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Depunere bilant

care e data limita de depunere a bilantului pe anul trecut ?

Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:58, 24 Ianuarie 2009
Din cate stiu...sper sa mai raspunda careva sa-mi confirme ori sa-mi infirme afirmatia...nu trebuie sa lasi sa treaca 2 ani de la depunerea ultimului bilant...asa ca ar trebui sa fie ok pana la sfarsitul anului...oricum nu lasa pe maine ce poti face azi.bafta!
Parca termenul limita este de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar... finalul lunii mai... Dar avand in vedere ca onor personalul de administratiile financiare se contrazic in interpretarea normelor si zic ba 120, ba 150 de zile... te-as sfatui sa il depui in maxim 120 de zile ca sa nu le dai prilej de amenda...
Daca firma nu a avut activitate de la infiintare, sed epune declaratia de inactivitate in termen de maxim 60 de zile de la data incheierii exercitiului financiar...
Am revenit...
Asta am primit de la economistul nostru...

Lg.82/1991 art.35
(1)Termenele pentru INTOCMIREA situatiilor financiare anuale sunt urmatoarele:
a)pentru societatile comerciale,societatile/companiile nationale,regiile autonome,institutele nationale de cerecetare-dezvoltare,150 de zile de la incheierea exercitiului financiar;
b)pentru celelalte persoane prevazute la art.1, 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar.
Legea 259/2007:
20.La articolul 35,dupa aliniatul (1) se introduc doua noi aliniate,aliniatele (1^1) si (1^2),cu urmatorul cuprins:
1^1 Termenele pentru DEPUNEREA situatiilor finaciare anuale la unitatile teritoriale ale Ministeului Economie si Finatelor sunt:
a)150 de zile de la incheierea exercitiului financiar,pentru persoanele prevazute la aliniatul (1) lit.a),CU EXCEPTIA SOCIETATILR COMERCIALE;
b)120 de zile de la incheierea exercitiului financiar,pentru persoanele prevazute la alin.(1) lit.b).

Concluzie:Societatile comerciale depun sit.financiare anuale, in termen de120 zile de la incheierea exerc.financiar.
Daca am infiintat firma prin noiembrie si am contabilitate trimestriala pana cand trebuie sa depun actele pentru primul trimestru ?

Pana la sfarsitul lui februarie ?
25 ianuarie.

Alte discuții în legătură

Termen depunere 101 si bilant JENIFER JENIFER Am urmatoarea nelamurire : daca la trim IV nu am declarat nimic la imp profit , pana la ce data pot depune declaratia 101?dar bilantul cand il depun ?B-) (vezi toată discuția)
Contabilitate ong la_raisa la_raisa Buna ziua, as avea cateva intrebari: - contabilitatea la un ONG o poate tine viepresedintele, daca are studii economie absolvite? - am citit ca pana ... (vezi toată discuția)
Termen bilant rodia rodia S-a modificat termenul de depunere a bilantului pt.2009? Nu este de 150 zile de la incheierea ex.fin.(pt.un SRL).? Am auzit niste zvonuri cum ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)