avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... buna reputatie - admitere
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

buna reputatie - admitere

Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu mult timp in urma a primit o amenda administrativa (art.18), inainte de a face chiar facultatea?
Parerea mea este ca nu constituie antecedent penal dar s-ar putea sa fie o problema cu buna reputatie.
Pe el il interesa daca sa se implice in tot ce inseamna admitere sau sa renunte de pe acum, adica sa nu se trezeasca cu surpriza ca promoveaza examenul si il resping la final.
Astept ceva pareri. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 20:32, 12 Iunie 2009
Parerea mea e ca nu-l va afecta amenda ad-tiva, avand in vedere faptul ca se cer relatii despre buna reputatie la ultimele locuri de munca, iar, pentru a participa la concurs, conditia este sa nu ai antecedente penale ori avand o amenda ad-tiva nu ai antecedente. Toate cele bune!
pe site-un csm scrie ca trebuie sa faci dovada bunei reputatii prin (...) c) datele rezultate din evidenta operativa a organelor judiciare (...) [ link extern ]

ceea ce inseamna ca daca figurezi in arhiva organelor judiciare ca ai fost urmaririt penal, art 18 indice 1, reabilitat etc. aceste date, teoretic, ar putea fi puse la dispozitia CSM.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
dislexic, utilizator
pai daca e inainte de facultate, probabil e in minoritate, iar faptele savarsite in minoritate nu reprezinta antecedente penale.

nu cred ca e cazul sa se ingrijoreze pentru o asemenea fapta, care probabil nici nu mai exista in dosar, daca e vorba numai de atat.........................
intocmai, nu are relevanta ca nu este antecedent sau ca a fost reabilitat. buna conduita nu este acelasi lucru cu cazierul judiciar.


nu intereseaza antecedentele, care reprezinta o conditie separata - daca ai antecedente din start nu poti fi magistrat, iar cand esti magistrat si esti condamnat iti pierzi aceasta calitate - ci buna conduita, o alta conditie.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
dislexic, utilizator
O colega m-a intrebat acelasi lucru;verisorul ei a furat din Carrefour la 17 ani si a fost prins;l-au scos de sub urmarire penala ptr ca nu prezenta pericol social,nu antecedent.A terminat facultatea si este ingrijorat.Asta din cate stiu e o conditie noua.
Voi ce parere aveti?Credeti ca ar putea avea probleme?

Alte discuții în legătură

amenda administrativa-reabilitarea de drept? IonutGheorgheLad IonutGheorgheLad Buna ziua! Am si eu o problema, in data de 01.10.2013 am fost scos de sub urmarire penala conform art.18^1 CP si mi sa aplicat amenda administrativa in ... (vezi toată discuția)
Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa, va rog ajutor! alin013 alin013 Buna ziua, scoaterea de sub urmarire penala a individului... pentru savarsirea infractiunii de furt calificat,prev.de art.208, alin.1-209, alin.1, lit.(e) din ... (vezi toată discuția)