avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

un angajat a cerut demisia la zi,insa conducerea s.c. a aprobat cu preaviz de 15 zile.
dupa depunerea demisiei angajatul ,n-a asteptat decizia conducerii si nu s-a mai prezentat la serviciu.cum se procedeaza in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 23 Ianuarie 2009
Este dreptul angajatorului de a renunta sau nu la termenul de preaviz. In cazul in care angajatorul nu doreste sa renunte la termenul de preaviz, atunci angajatul este obligat sa se prezinte la serviciu si sa munceasca pana la exiprarea termenului.
Daca angajatul nu se prezinta, atunci se poate incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila si se poate desface disciplinar contractul individual de munca.
n-a asteptat decizia conducerii si nu s-a mai prezentat la serviciu.cum se procedeaza in aceasta situatie?


In acest caz in care angajatul a solicitat incetarea contractului individual de munca se intocmeste decizie de incetare a contractului de munca, si nu decizie de concediere.
lazaroiu a scris:

un angajat a cerut demisia la zi,insa conducerea s.c. a aprobat cu preaviz de 15 zile.
dupa depunerea demisiei angajatul ,n-a asteptat decizia conducerii si nu s-a mai prezentat la serviciu.cum se procedeaza in aceasta situatie?


Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia lauramaria1 lauramaria1 Se mai face preaviz daca vrei să îți dai demisia de la o firma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Cim, demisie, preaviz dali_c dali_c Buna ziua, Am un salariat care si-a depus demisia, iar angajatorul i-a dat preaviz 45 zile lucratoare (fct. conducere) pana pe 23.11.2013. Cu toate acestea el ... (vezi toată discuția)