Acum sase luni mi-am dat demisia de la firma si nu am mai stat in preaviz deoarece mi-am gasit alt loc de munca .La vechiul loc de munca sa dispus suspendarea contractului de munca si au trecut sase luni in care eu nu am primit nici o instiintare ,nimic . pot sa-mi tina contractul suspendat la infinit .
Potrivit art.49 alin.6 C.mun., in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Legiuitorul nu a reglementat o durata maxima a suspendarii contractului individual de munca pe durata cercetarii disciplinare.
In acest sens, va puteti adresa angajatorului , conform art.8 alin.3 din Hg nr.500/2011, printr-o solicitare scrisa , sa va elibereze o copie de pe decizia de incetare a raportului de munca - poate in aceasta perioada s-a decis incetarea c.i.m. si nu v-au comunicat decizia de incetare a acestuia.
Bun dar in cele șase luni mi se pare normal sa fiu si eu instiintat in scris ca mi se suspenda contactul ,ca voi fi cercetat disciplinar cauzele cercetării,nu?
Intr-adevar, daca s-a dispus suspendarea c.i.m. pe durata cercetarii disciplinare trebui sa fi se comunice decizia de suspendare .. iar daca s-a inceput cercetarea disciplinara trebuiasa va fie trimisa o convocare in care se preciza : obiectul, data, ora si locul intrevederii (unde se va tine sedinta comisiei de disciplina)