avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cine trebuie sa ne cheme la succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cine trebuie sa ne cheme la succesiune.

o matusa m-a chemat in luna mai si mi-a zis sa ii aduc o copie de pe buletin ca se duce la notar sa imi lase si mie in caz de moare 1 ha de pamint arabil.o data cu mine a mai chemat vreo 4 nepoti .in iunie a murit.matusa mai are o sora care la rindu ei are o nepoata.nepoata respectiva a mostenit cam tot ...o casa intr-un sat ,un apartament,si are la rindu ei parte din parcela de 10 ha.
in iunie cind a fost inmormintata mi s-a spus de catre sora ei care se ocupa cu inmormintarea ca pe 15 septembrie o sa fim chemati la notar pentru impartirea parcelei de 10 ha de pamint arabil.la inceputul lui septembrie am mai fost sunat odata ca sa fiu pregatit ca dupa 15 sa vin la notar.dar iaca ca este 1 octombrie si nimic.o alta nepoata care astepta si ea partea ei de pamint a sunato pe sora decedatei si cind a intrebato cind ne cheama la notar i-a inchis telefonul in nas.
deci ce vreau eu sa stiu este --cine trebuie sa ne cheme la notar pe noi?????
cine anunta notarul ca cea care a lasat mostenirea a murit????
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:08, 3 Octombrie 2012
Practic orice persoana care are un drept la succesiune fie in mod legal fie prin legat ( testament ) poate cere deschiderea si dezbaterea mostenirii, ceilalti mostenitori fiind citati.
Orice persoana care are vocatie la mostenire , si-a exprimat dreptul de optiune succesorala, in mod expres sau in mod tacit, poate initia procedura de dezbatere a succesiunii.

Se poate proceda la totodata, la partajare, incetandu-se starea de coproprietate.

Fiecare coerede poate solicita notarului public sau instantei de judecata realizarea partajului, intrucat nimeni nu este tinut a ramane in indiviziune, oricand putandu- se sista aceasta forma de coproprietate.

Succes.





o persoana care are parte in bunirile ramase a fost la notar sa il informeze ca a murit pers. care a facut testamentul la el si in consecinta se poate deschide actiunea de succesiune....dar notarul a zis ca daca nu are o hirtie la mina care sa ii ateste calitatea de parte in testament nu se poate face nimic.
deci din toti cei care sint urmasi nu poate sa deschida actiunea decit cel care are hirtia la mina in speta pers. caruia i-a ramas casele .
daca pers respectiva nu vrea sa anunte notarul 2 ani .....atunci ceilanti nu pot face nimic.
Daca auccesibilul are testament atunci cu testamentul merge la notar si se pune pe rol dosarul. daca testamentul este autentic nu se citeaza decat daca exista mostenitori rezervatari, adica sot, copii si parinti. Daca persoana care a decedat nu are testament tot unul din succesibili merge la notar cu certificatul de deces si pune pe rol succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am găsit testamentul care l-a făcut mătușa in anul 2000 scrie ... Magie1 Magie1 Am găsit testamentul care la făcut mătușa in anul 2000 scrie testament că toate bunurile ei mobile și imobile ce vor regăsi în patrimoniul ei la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pe scurt: bunica a lasat testament partea ei de casa( ... dm1.ro dm1.ro Buna ziua. Pe scurt: bunica a lasat testament partea ei de casa( dupa moartea bunicului, mostenitorii au facut succesiunea), uneia dintre fiice si sotului ei. ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)