avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Inscriere la doctorat in timpul concediului de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Inscriere la doctorat in timpul concediului de maternitate

Sunt medic rezident anul I si as dori sa stiu daca anul viitor(octombrie 2013) pot sa ma inscriu la doctorat, in conditiile in care din iulie 2013 voi fi in concediu de ingrijire al copilului.
Mai exact, pot sa-mi incep doctoratul fara sa-mi inchei concediul de ingrijire? Pot fi doctorand, fara a revenii la spital?
Mentionez ca oricum din ianuarie 2014 intentionez sa ma intorc si la servici, adica la 3 luni practic dupa inceperea doctoratului, insa ma intereseaza daca ma pot inscrie in 2013 sau abia in 2014 pot sa incep doctoratul, dupa ce mi-am intrerupt concediul de ingrijire?
Cel mai recent răspuns: madalina_petrut , utilizator 16:59, 3 Octombrie 2012
1. Daca pe perioada de doctorat nu veti avea bursa nu e nici o problema.

2. Daca veti avea bursa aceasta este asimilata veniturilor din salarii si va trebui sa suspendati indemnizatia pentru CCC, deoarece bursa doctorala face parte din veniturile care se iau in calculul indemnizatiei pentrui CCC.

3. Iata ce spune Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Situaţia persoanei care în cele douăsprezece luni de eligibilitate a avut calitatea de doctorand şi pe această perioadă a beneficiat doar de bursa doctorală. Ce venituri sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi cum se calculează aceasta?

Solutie:
Având în vedere prevederile art. 2 alin. (5) lit. n) din OUG nr. 111/2010, precum şi ale art. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat, cu modificările ulterioare, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă care beneficiază de bursa doctorală pe toată durata activităţii beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului. În acest context, venitul pe care îl obţine din această bursă este asimilat veniturilor din salarii conform definiţiei din art. 55 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi este luat în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Potrivit prevederilor art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele douăsprezece luni anterioare naşterii copilului, în acest caz din bursa doctorală, împărţită la 12. Cuantumul indemnizaţiei se calculează prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul.
Intentionez sa ma inscriu la doctorat, forma cu plata.
Urmeaza sa nasc in iulie si vreau sa stau in concediu 6 luni, pana in ianuarie 2014.
Dar doctoratul incepe in octombrie, si nu stiam daca dpdv legal, pot sa incep doctoratul in octombrie dar sa nu reincep serviciul decat in ianuarie 2014.
Sigur inscrierea la doctorat nu implica si revenirea la servici tot din octombrie? Avand in vedere ca in contract sunt prevazute si 6 ore/saptamana de predat studentilor la medicina, pentru care de altfel nu sunt platita?
Daca nu sunteti retribuita pe perioada octombrie 2013 - ianuarie 2014 puteti sa fiti in CCC si sa primiti indemnizatia aferenta.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie maternitate dianaganea534 dianaganea534 Buna ziua, as vrea sa va intreb legat de calculul indemnizatiei pentru crestere copil, dupa cele 126 zile; eu sunt angajat pe nedeterminat (UMF Carol Davila), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)