avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale cu clauza de uzufruct
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale cu clauza de uzufruct

Care ar fi cea mai potrivita formulare pentru un contract de cesiune parti sociale, prin intermediul caruia insa se transmite doar nuda proprietate, cedentul urmand sa-si pastreze uzufructul asupra partilor sociale cesionate?

Multumesc pentru sprijin
Cel mai recent răspuns: SimonaMihailescu , utilizator 08:55, 5 Octombrie 2012
Cautati in Dreptul nr. 10/2005, p.74 si urm. I.Popa, Uzufructul actiunilor si al partilor sociale
Nu am acces la acest numar al revistei Dreptul. Imi puteti, va rog mult sa-mi rezumati despre ce este vorba? Si daca mai este de actualitate respectivul articol din 2005, avand in vedere prevederile NCC?
Are cineva va rog o alta solutie, decat respectivul articol mentionat mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Transmiterea uzufructului viager mihai09 mihai09 se poate vinde uzufructul conform noului Cod civil sau se renunta la el? (vezi toată discuția)