avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drept vizita copil in caz de parasire domiciliu sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drept vizita copil in caz de parasire domiciliu sotie

Buna ziua, am un prieten aflat intr-o stare foarte delicata, si anume sotia lui a plecat la munca in Germania (contract legal), a inchiriat un apartament pe care prietenul meu l-a mobilat/utilat cu banii dintr-un credit facut aici in Romania in urma cu 6 luni.Prietenul meu a renuntat la serviciu, a vandut tot si a plecat si el in Germania fara copil (acesta a ramas la socrii lui).
Din pacate toate visele i-au fost naruite dupa ce ajuns acolo i s-a spus ca nu mai este dorit de sotie, a fost agresat de sora nevestei sale etc. si s-a intors chel in tara iar dupa cateva zile, de parca nu era destul, s-a intors si sotia lui si a luat si fetia cu ea in Germania.
Ei sunt si acum casatoriti, fetia a fost dusa in Germania in baza unei procuri notariale prin care prietenul meu i-a imputernicit pe socrii lui sa duca fetita in Germania, procura intocmita inainte ca el sa plece in Germania.
Ce poate face acum ca sa isi vada fetita, avand in vedere ca socrii lui s-au intors inapoi in Romania fara fetita? A fost amenintat ca in Germnania Politia i-a pus interdictie sa nu se apropie de casa sotiei lui la mai putin de 1 km tocmai casa il descurajeze.Are vreun drept legal sa aduca fetiat inapoi,avand in vedere ca sunt inca casatoriti, nu exista actiune de divort deschisa, sau daca deschide actiune de divort date fiind imprejurarile poate sa obtica custodia fetitei?
Cel mai recent răspuns: fulgerulalbastru , utilizator 22:21, 5 Octombrie 2012
Prostia naste nenorocire!O semnatura data sub impact emotional,nervos sau iesita de sub cutumele legale,naste nenorociri!Bani,timp pierdut,adoptarea unei altei legislatii,greu,f,greu!
Multumesc pentru raspunsul prompt, deci sa inteleg ca este o cauza pierduta? Nu poate sa reclame un eventual abandon familial, pe motiva ca procura este adresata socrilor sai si nu sotiei?
Nici o cauza nu este pierduta,sunt doar sanse diminuate!Lupta pt.un copil,nu va inceta niciodata.Cauzele cad pt. amandoi,odata cu separarea!Te asigur ca sistemul in care mama ii repeta obsesiv,ca tactu era golan,betiv,curvar,este aproape de sfarsit.Greseala mamelor este constituita din credinta unicitatii "facerii"!Cat de subtire este gheata gandirii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un tata disperat varga27 varga27 buna ziua as avea o intrebare legat de divort! acum 4 ani m-am casatorit cu femeia visurilor mele probleme nu au fost avem o fetita de 3 anisori si sotia mea a ... (vezi toată discuția)
Alegerea facuta de copil conteaza in cazul unui divort? Dragos_75 Dragos_75 Buna ziua! Ma aflu in situatia unui viitor divort! Sotia este plecata in Germania la munca , traieste cu cineva.iar eu sunt acasa cu fetita de 13 ani.Locuim in ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor, violenta in familie benam benam Cum ar trebui sa procedez in situatia de ma jos? Va rog mult sa ma sfatuiti si ajutati. Buba ziua, Ma numesc Marioara, am 37 ani si o fetita de 10 ani, ... (vezi toată discuția)