avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probe in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probe in instanta

Buna ziua!

Supun atentiei urmatoarea problema,as dori sa stiu daca sms-urile si inregistrarile convorbirilor telefonice care contin amenintari la adresa persoanei care inregistreaza repectiva conversatie sunt admise in instanta ca probe? Sau care este procedura legala pentru ca respectivele materiale sa poata fi admise de catre instanta si luate in considerare?


Va mutumesc si va astept cu interes respunsurile.
Dvs. propuneţi aceste probe care pot fi admise sau nu, după cum ele vor fi considerate ca fiind legal obţinute, pe lângă aceasta orice probă admisă de lege ar trebui să îndeplinească unele criterii , cum ar fi concludenţa, pertinenţa , utilitatea ei.
În funcţie de aceste aspecte probele respective pot fi admise sau nu.
cititi si
[ link extern ] /
[ link extern ]

transformati sms in inscris ( poza de ex.), convorbirile le transcrieti si devin astfel inscris...inscrisurile le puteti atasa direct la cererea de chemare in judecata, ramane sa vedeti daca instanta va tine cont de ele....
Pentru completarea probatoriului solicitati instantei sa dispuna operatorului de telefonie mobila sa comunice lista cu sms-urile primite si apelurile primite si identificarea titularului numarului de telefon de la care ati primit amenintarile - pentru a face dovada de netagaduit ca SMS-ul de amenintare provine de la persoana in cauza. Este util si interogatoriul paratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce valoare pot avea sms-urile și înregistrările propriilor convorbiri în instanță? elmina elmina Buna ziua! Va rog, imi puteti spune daca sms-urile si inregistrarile propriilor convorbiri telefonice sunt luate in considerare (admise ca probe in procesul ... (vezi toată discuția)
Interogatoriu handsu handsu Daca una dintre parti solicita interogatoriul celeilelte parti instanta are obligatia sa accepte aceasta probatiune sau numai in cazul in care solutionarea ... (vezi toată discuția)
Mesajele in instanta costyalx123 costyalx123 buna seara, as dori sa aflu daca in instanta sunt admise convorbirile prin sms drept proba in care inculpatul isi recunoaste vina. (vezi toată discuția)