Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

arenda

am arendat un teren intravilan prin primarie pe o perioda de cinci ani .ACUM DORESC SA-L VAND.
Ce drepturi are arendasul in cazul in care vanzarea se face catre o alta persoana?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 17:00, 7 Octombrie 2012
In cazul in care contractul de arenda a incetat prin implinirea termenului de 5 ani si dvs v ati exprimat expres vointa de a nu l reinnoi puteti sa l vindeti, in cazul in care contractul este in derulare, Arendasul are drept de preemptiune. Adica intai trebuie sa l notificati pe el ca vindeti terenul la pretul de...si daca inauntrul termenului de 30 d zile nu si manifesta dorinta de a l cumpara la pretul stabilit de dvs puteti sa l vindeti unei terte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren dritaS dritaS Am un teren de 3 ha dat in arenda pe o perioada de 5 ani (sunt in anul doi de contract)si doresc sa-l vand . Pot sa-l vand? (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Teren arendat cu probleme europe europe Sunt PFA platitor de TVA Am în arendă de la X persoană fizică o suprafata de teren pe perioada 2009-2019. În anul 2011 am primit o notificare de la X ca ... (vezi toată discuția)