avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta: adeverinta sporuri, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta: adeverinta sporuri, plata pensiei

Mi-am incetat activitatea (cadru didactic)in scopul pensionarii (pensie limita de varsta) la data de 1 septembrie 2012, dar am intrat abia acum in posesia deciziei de eliberare din functie, decizie emisa de catre Inspectoratul Scolar General.
Am urmatoarele intrebari :
- pt. adeverinta cu sporurile; din ce an trebuie trecute si pana cand?
- ca sa primesc pensia pe luna octombrie care este ultima zi de depunere a dosarului la Casa de pensii nedepunand dosarul inca deoarce decizia de eliberare din functie este din data de 28.09.2012?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:13, 21 Octombrie 2012
Presupun că la data la care aţi încetat activitatea îndeplineaţi condiţiile pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă.
Am urmatoarele intrebari :
- pt. adeverinta cu sporurile; din ce an trebuie trecute si pana cand?

Dacă aţi beneficiat de sporuri şi anterior şi ulterior datei de 1 aprilie 2001, adeverinţa va cuprinde sporurile pe perioada cuprinsă între data de la care aţi început să primiţi aceste sporuri şi data de 1 aprilie 2001.
- ca sa primesc pensia pe luna octombrie care este ultima zi de depunere a dosarului la Casa de pensii (...)

Nu veţi primi pensie pe întreaga lună octombrie. Potrivit art. 104, alin. (2) din Legea nr. 263/2010, pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii sau a casei de pensii sectoriale, dupa caz, emisa in conditiile prevazute de prezenta lege, si se acorda de la data inregistrarii cererii. Dacă la data încetării activităţii îndeplineaţi condiţiile pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, aceasta va fi stabilită şi vă va fi plătită începând cu data înregistrării la casa de pensii a cererii privind acordarea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie lelina lelina Buna ziua, am varsta limita de pensionare si aveam dreptul la 1 februarie 2012 la preyentarea dosarului dar pentru ca am fost plecata din tara am depus dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata, punere in plata cfrscrlbv cfrscrlbv Buna ziua , Tatal meu a depus in data de 9.09.2013 dosarul de pensie anticipata. De la unitatea la care a lucrat , persoana care a intocmit dosarul a cerut ... (vezi toată discuția)
Data pensionare la limita de varsta florian bran florian bran Sunt nascut in data de 03.07.1956 si am lucrat la Navrom Constanta in perioada 08.10.1980 - 23.04.1984 fiind incadrat in grupa I de munca. Pentru perioada ... (vezi toată discuția)