avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de somaj dupa concediul de ingrijire copil.

Am fost in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani in acest timp firma la care lucram a intrat in procedura de faliment, as vrea sa-mi depun dosarul pentru ajutorul de somaj, cei de la somaj mi-au cerut o decizie data de firma ca nu mai au nevoie de mine, fostul administrator al firmei mi-a zis ca nu mai poate sa-mi dea aceasta decizie ca nu mai are nici un drept de semnatura daca firma e in faliment. Se poate sa-mi accepte dosarul de somaj fara decizia asta. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:15, 15 Octombrie 2012
Daca firma a intrat in faliment, decizia de incetarea a c.i.m. va fi emisa de catre lichidator ... mergeti la acesta ..
Cum aflu cine e lichidatorul? Am intrebat fostul administrator si mi-a spus ca nu stie.
Mergeti la Oficiul Registrului Comertului si acolo veti afla cine a fost numit lichidator....
Am fost la Oficiul Registrului Comertului si am aflat ca firma nu e in lichidare. Administratorul firmei a mintit ca ar fi in lichidare, mai am vreo solutie de unde pot lua decizia de incetarea a c.i.m. pentru a putea beneficia de somaj? Ce pot face?
De la angajator se poate lua aceasta decziie de incetare a raportului de munca ...

Art.8 din HG nr.500/2011 prevede:
3) La solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
...

Refuzul angajtorului de a va comunica decizia de incetare a c.i.m. poate fi sesizat ITM-ului, constituind contraventie sanctionata cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei.

Alte discuții în legătură

Pot sa intru in somaj? maripati23 maripati23 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de somaj. Luna aceasta termin concediul de maternitate si as dori sa intru in somaj. Firma la care am lucrat a intrat in ... (vezi toată discuția)
Firma radiata...in timp ce contractul de munca era suspendat pt crestere copil irina_83 irina_83 Buna seara!Revin dupa 2 ani cu o noua problema:...cand am intrat in concediu de crestere copil in urma cu 2 ani,firma a intrat in insolventa...ulterior in ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca in revisal LacriN LacriN Buna ziua, purtata de la ITM la SOMAJ si invers, am decis sa va intreb: cine ar trebui sa imi incheie contractul de munca, dat fiind faptul ca e suspendat, ... (vezi toată discuția)