avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa de timbru calculata gresit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa de timbru calculata gresit

Mi s-a pus in vedere sa completez taxa de timbru pana la urmatorul termen, atat mie cat si partii adverse intru-un proces de partaj.
Aceasta taxa de timbru a fost gresit stabilita. Ambele parti am facut cerere de reexaminare taxa de timbru, s-a judecat in camera de consiliu si au fost respinse ca neintemeiate(IREVOCABIL).
Intrebari:
1. Daca partea adversa nu timbreaza, i se anuleaza cererea ca insuficient timbrata. Asta stiu. Atunci se judeca pe cererea mea reconventionala. In acest caz tot ce a cerut partea adversa in cerere nu se ia in considerare? Sau, se poate intampla ca desi timreaza 50% din cat ar trebui poate sa castige tot ce a cerut in cerere?
2. Desi reexaminare taxa timbru a ramas irevocabila, aceasta greseala de calcul a taxei mai poate fi contestata candva? In apel? In recurs?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: voinea75 , utilizator 13:44, 9 Octombrie 2012
cererea netimbrata complet se anuleaza ca insuficient timbrata inainte de orice discutie.
doar dupa ce o achitati , adata ca fondul ,in calea de atac. sanse minime.
Buna ziua,

Asa este, cererea, chiar timbrata in proportie de 99%, se anulează ca insuficient timbrata.
Cat priveste problema reexaminarii , conform art 18 din. 3 din Legea 146 din1997, ea se solutioneaza prin încheiere irevocabilă. In situatia in care in calea de atac veti critica acest aspect, instanta de control va va respinge cererea, ca fiind inadmisibilă.
La intrebarea cu nr.1 nu mi-ati raspuns. Va rog e foarte important pt mine.

Va multumesc
Instanta ramane investita a judeca doar cererea dumneavoastră, formulata pe cale reconventionala. Se va tine cont de pozitia lui procesuala, in sensul apararilor enuntate in întâmpinarea la cererea reconventionala.
Doamna Avocat, multumesc pt raspuns. Ce inteleg eu este ca unii sunt mai egali decat altii in drepturi (daca mi-mi este permisa exprimarea).
Partea adversa nu taxeaza corespunzator, nu vine nici cu inscrisuri sau martori care sa combata cele afirmate de mine in reconventionala, si totusi instanta poate sa dea masa partajabila in 1/2 la fiecare, in conditiile in care el n-a taxat?
El in cerere a cerut 50% pt fiecare. Eu in reconventionala am solicitat 100% eu si 0% el.

Nu am deloc incredere in justitie. Judecatorul nici pana acum nu stie despre ce este vorba in dosar (au trecut 2 ani decand e pe rol procesul pe fond).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

timbrare insuficientă- consecinte in cazul neplatii diferentei solicitate parisor parisor Buna ziua! Discutam despre o succesiune care este la al 6-lea termen. Judecatorul a stabilit ca timbrarea nu a fost facuta pe toata masa partajabila si a ... (vezi toată discuția)
Cerere reexaminare taxa timbru Corina Ganescu Corina Ganescu Pe rolul instantei de judecata se afla recursul la cererea de intoarcere executare silita. Cererea de excutare silita s-a timbrat cu 194 lei. Prin citatie, ... (vezi toată discuția)
Este posibil in apel sa taxez la valoare pt o noua expertiza? stancescua stancescua Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda. Subiect: partaj In cererea de apel am avut 2 motive: 1. Instanta de fond nu s-a pronuntat pe unul din capetele din ... (vezi toată discuția)