avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solutii pentru o rezolutie de NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solutii pentru o rezolutie de NUP

Buna ziua
Doresc si eu sa va intreb referitor la o rezolutie data de Parchet de pe linga Judecatoria CTA privind neinceperea urmaririi penale a unei d-re care detine un caine Rottweiler deoarece in anul sept. 2010 am fost muscata de acesta intrucat il purta fara botnita si fara lesa. Eu am un caine rasa golden retriever mascul iar rottweilerul era tot mascul astfel incat a vrut sa-mi atace cainele dar in acel moment eu am ridicat vocea la sotul meu spunand doar : Trage-l pe Bruno iar cainele domnisoarei m-a muscat de mana dreapta smulgandu-mi falanga II deget 3 mana dreapta. Am avut nevoie de 80 zile de ingrijiri medicale si am ramas cu defect la mana .Rezolutia data face referire la Decizia nr.903 din 06.07.2010 ,Curtea Constitutionala a constatat ca prevederile art.11 din OU a Guvernului nr.55/2002 sunt neconstitutionale motiv pentru care aspectele reclamate de mine nu sunt prevazute de legea penala -asa mi-au raspuns.
Va rog daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti cum sa procedez in continuare, fac plangere la Procurorul Sef si mai departe la Instanta de Judecata cum sa formulez deoarece doresc macar judecarea acestei fapte civil nu penal poate o sa-mi recuperez o parte din banii cheltuiti.Va multumesc .Claudia
~ Conținut șters la cerere ~
Da, mai aveţi la îndemână căile menţionate de dvs. Dacă aţi fi ajuns sau dacă veţi ajunge în judecată cu persoana , recuperarea pagubei se poate face pe calea constituirii de parte civilă, iar acţiunea civilă se alătură celei penale.Dacă va fi menţinută rezoluţia procurorului şi în căile de atac ,atunci vă veţi adresa instanţei civile cu o acţiune în răspunderea civilă delictuală , operând răspunderea stăpânei animalului pentru fapta acestuia, ori şi o răspundere personală .
Va recomand sa va adresati instantei civile,intr-adevar aspectele reclamate nu mai sant prevazute de legea penala fiind declarate neconstitutionale asa cum s-a subliniat si in rezolutia procurorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere la instanta de judecata pentru nup eec eec Buna ziua Va rog frumos as dori doar un sfat cum sa procedez mai bine pentru probleme mea: am facut plangere la Procurorul Sef si la instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Oug 55/2002-privind masurile de prevenire a atacului canin Body Body Buna, am si eu o nelamurire.Daca CC a declarat neconstitutional art. 11, OUG 55/2002, s-ar putea schimba incadrarea juridica in vat. corporala grava (30 zile ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)