avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale marire capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

marire capital social

Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:20, 17 Octombrie 2012
Daca se poate lua decizia de marire de capital prin decizia majoritara a unuia dintre asociati (are o cota majoritara din actiunile societatii) atunci poate decide marirea de capital.
~ Conținut șters la cerere ~
ART. 210
(1) Capitalul social se poate mări prin emisiunea de acţiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a acţiunilor existente în schimbul unor noi aporturi în numerar şi/sau în natură.
(2) De asemenea, acţiunile noi sunt liberate prin încorporarea rezervelor, cu excepţia rezervelor legale, precum şi a beneficiilor sau a primelor de emisiune, ori prin compensarea unor creanţe lichide şi exigibile asupra societăţii cu acţiuni ale acesteia.
(3) Diferenţele favorabile din reevaluarea patrimoniului vor fi incluse în rezerve, fără a majora capitalul social.
(4) Mărirea capitalului social prin majorarea valorii nominale a acţiunilor poate fi hotărâtă numai cu votul tuturor acţionarilor, în afară de cazul când este realizată prin încorporarea rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune.

Care este modalitatea prin care asociatul celalalt doreste sa majoreze capitalul social?
Nu stim, era o intrebare de preventie, un asociat se intreaba daca ar putea fi exclus din societate de celalalt prin marirea capitalului. merci
Nu poti exclude din societate un asociat prin marirea capitalului social. Asociatul poate fi inlaturat de la luarea deciziilor dar nu va pierde astfel calitatea de asociat.

Calitatea de asociat se pierde prin instrainarea partilor sociale catre celalalt asociat sau catre o alta persoana, care - prin preluarea partilor sociale - va deveni asociat in societate in locul cedentului.

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport de dividende lidimotoc lidimotoc Buna ziua, Intrebarea este : intr-un srl cu 2 asociati 50-50, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu incaseze dividendele timp de cativa ani ( fata de ... (vezi toată discuția)