avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale marire capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

marire capital social

Buna ziua, la srl cu 2 asociati, poate modifica unilateral un asociat capitalul social? ms
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 20:20, 17 Octombrie 2012
Este corecta exceptia aratata de @unmoeglich, dar, asa cum prevede si textul de lege, in cazul majorarii prin incorporarea rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune. In aceasta situatie un asociat nu poate deveni majoritar in detrimentul celuilalt in conditiile in care initial amandoi detin capitalul in cote egale.
Sustin opinia lui @sad cu privire la faptul ca pentru majorarea de capital este necesar acordul tuturor asociatilor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Dar cine a afirmat ca se face in detrimentul celuilalt asociat? Unde scrie sau cine a spus asta?
Asta inseamna ca asociatii isi vor pastra procentele dar vor avea mai multe parti sociale.....
Nici macar utilizatorul care a pus intrebarea initial nu a specificat acest lucru....ca s-ar face in detrimentul celuilalt....
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
,, Nu vor fi insa aplicabile majorarii capitalului societatii cu raspundere limitata conditiile reglementate de art. 210 LSC privind unanimitatea de voturi pentru marirea capitalului social prin majorarea valorii nominale a partilor sociale, intrucat art. 221 LSC se refera numai la modalitatile si sursele prevazute de art. 210 LSC, nu si la conditiile de cvorum sau procedura reglementate de acest articol" - parte din comentariul art. 221 din Legea societatilor comerciale - analize si comentarii pe articole, autori: Ioan Schiau si Titus Prescure, Editura Hamangiu, editia a II-a, 2009, pag. 589.
Cu alte cuvinte este nevoie de consimtamantul tuturor asociatilor in cazul majorarii capitalului la SRL, conform art. 221 raportat la art. 210. Poate ca este o chestie mai subtila, legea trebuie aplicata nu numai in litera ci trebuie avut in vedere si spiritul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin aport de dividende lidimotoc lidimotoc Buna ziua, Intrebarea este : intr-un srl cu 2 asociati 50-50, exista posibilitatea ca unul dintre ei sa nu incaseze dividendele timp de cativa ani ( fata de ... (vezi toată discuția)