avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Exceptie litisdependenta sau nu?OUG 195/2002 anulare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Exceptie litisdependenta sau nu?OUG 195/2002 anulare act administrativ....plangere contraventionala

Situatia de fapt
Pe rolul unei instante s-a depus actiune anulare act administrativ(comunicarea suspendarii permisului de conducere).......Peste aproximativ doua saptamani s-a depus plangere contraventionalala la institutia competenta material teritorial.....procesul verbal atacat face trimitere la comunicarea dispozitiei de suspendare a permisului......Va intreb ce se poate face in acest caz in conditiile in care exista autoritate de lucru judecat........fiind pe rol ambele actiuni...se poate invoca exceptia de litisdependenta.......
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:45, 11 Octombrie 2012
Exceptia de litispendenta este o exceptie de procedura, dilatorie si absoluta, care priveste incalcarea unor norme imperative.
Potrivit art.163 Cod procedura civila,
nimeni nu poate fi chemat in judecata pentru aceeasi cauza, acelasi obiect si de aceesi parte inaintea mai multor instante.

Pentru existenta acestei exceptii trebuie sa existe o tripla identitate de elemente, ea putand fi ridicata in orice stare a pricinii, in fata instantelor de fond, potrivit art.(2) al aceluiasi articol.
Daca, insa, intr-una dintre pricini judecata a ajuns in faza recursului nu se mai poate invoca exceptia litispendentei.
Se va putea insa invoca, in fata instantei la care procesul se judeca pe fond, autoritatea lucrului judecat, urmand a se suspenda judecata in fond pana la solutionarea recursului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de litispendenta dreea dreea Ce este si cand se ridica exceptia de litispendenta? (vezi toată discuția)
Admiterea exceptiei de litispendenta officemvp officemvp Buna ziua, va rog sa-mi spuneti exista posibilitatea de a se admite exceptia de litispendenta in cazul in care prima actiune are ca obiect al cauzei in ... (vezi toată discuția)
Se poate cere conexarea dosarelor? baietzika baietzika e vb de doua dosare privind aceiasi problema, intrunesc conditiile de conexare dar nu inteleg ce se va intampla. unul are termen pe 17 feb adica in cateva ... (vezi toată discuția)