o cunostinta de a mea si-a infiintat in anul 2011 un srl cu sediul social la adresa mea de domiciliu , prin semnarea unui contract de comodat de ambele parti. intre timp srl-ul nu a mers, asociatul unic si administratorul a cerut suspendarea firmei pe o perioada de 3 ani. dupa infiintarea srl-ului si-a cumparat de la o firma un expresor de cafea, la o valoare mare, pentru care s-a platir o mica parte din pret, urmand ca in cateva luni sa o plateasca integral. dar platile nu am mai continuat sa se faca deoarece, firma a fost suspendata, asociatul firmei este cu domciliul in germania. firma care a vandut expresorul a chemat in judecata firma debitoare pentru emiterea somatiei de plata a sumelor restante de platit pentru expresor..ce se poate intampla firmei debitoarei, asociatuui unic al firmei si persoanei comodatare-proprietara imobilului unde s-a stabilit siediul social al firmei debitoare?
Dumneavoastra nimic, comodatul nu inseamna ca garantati cu imobilul achizitionarea expresorului. Singurul incovenient care va exista pentru dvs. este primirea corespondentei societatii.
Firma debitoare poate fi obligata sa plateasca datoria restanta, asociatul unic daca este si administrator poate plati datoriile firmei in caz de faliment si doar daca i se atrage raspunderea in conditiile legii 85, iar pe dvs. nu ar trebui sa va intereseze ce i se va intampla firmei, dar veti afla oricum datorita faptului ca firma primeste corespondenta la dvs acasa.