avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dosar penal

Lamuriti-ma va rog procurorul a dat NUP petentul a inaintat la instanța care a admis si a trimis la parchet din nou dosarul din mai pana in prezent nu am fost citat ci stau in stres.Am intrat in problema asta fără nici un motiv,cumpărarea unui teren cu contract vânzare-cumpărare si cu buna credință mi-a adus aceste gunoaie.Chiar o sa ajung la racoare?
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 23:13, 14 Octombrie 2012
Nu e obligatoriu sa existe o trimitere in judecata sau o condamnare in instanta. Prin sentinta data, instanta a infirmat NUP si a dispus efectuarea unor cercetari suplimentare, considerand probabil probatoriul incomplet.
Dupa efectuarea cercetarilor, conform celor dispuse de instanta, procurorul va dispune fie inceperea urmaririi penale si trimiterea in judecata, fie NUP.
Va multumesc pentru raspuns
Stimate domn,

Din moment ce dosarul a fost trimis inapoi la parchet inseamna ca exista anumite aspecte care au putut duce instanta la concluzia ca ar fi vorba de o infractiune.
Ca sa nu mai stati in stres ati putea sa va angajati un avocat care sa mearga sa se lamureasca in concret care au fost considerentele pentru care instanta a trimis dosarul inapoi la parchet.
Nu este exclusa nici varianta expusa mai sus de colega insa doar pentru a se efectua cercetari suplimentare instantele nu admit plangerile decat daca exista ceva din care rezulta posibilitatea existentei unei infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar de urmarire penala in instanta Micaly Micaly Buna ziua Va rog ajutati-ma cu un sfat.... Cu ceva timp in urma am facut o plangere penala. Am fost in instanta pe 278 si, prin decizia Curtii de Apel s-a ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata liviu- liviu- Salut.In urma unui accident auto din care a rezultat vatamarea corporala sa intocmit dosar de cercetare penala pt infractiunea prev.de art.184 alin.1si3 c.p. ... (vezi toată discuția)
Solutionare plangere impotriva ordonantei procurorului de scoatere de sub urmarire penala jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc cu o problema. La sfarsitul anului trecut am facut o plangere penala impotriva savarsirii infractiunii de fals ... (vezi toată discuția)