avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salarii debitor si giranti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salarii debitor si giranti

Buna ziua,
Cazul in speta: Imprumut facut la un CAR cu 3 giranti. Imposibilitate de plata pe o perioada atat a debitorului (eu) cat si a 2 dintre giranti (ramanand fara servici).
De curand, atat debitorul cat si cei doi giranti isi gasesc servici, deci au si urmeaza sa aiba venit.
CAR a apelat la executor, care desi este ruda cu personalul CAR nu conteaza.
Executorul a trecut mai intai la poprirea a 1/3 din venit la cei 2 giranti , urmand ca de luna viitoare sa puna poprire si pe 1/3 din venitul debitorului (eu), angajat de curand.
Intrebari:
1. daca deja este pusa poprire pe 1/3 venituri de la 2 giranti, el poate pune poprire si pe 1/3 din venitul debitorului (eu)??? de ce va intreb asta pt ca ma gandesc cu groaza la faptul ca, dupa ce ii va fi retinut si debitorului (eu) 1/3 din venituri, nu stiu de unde, debitorul (eu), din salariul sau de minim pe economie va putea da inapoi si banii retinuti girantilor.;
2. Daca acest debitor (eu) este la randul sau girant pentru cei 2 giranti (debitori si ei in alte contracte), si pentru ca CAR-ul sustine ca acestia nu sunt buni platnici, si ameninta ca imi va opri si mie pentru ei, pana unde se poate merge cu aceasta poprire???
Va rog sa ma lamuriti si pe mine, mentionez ca mai am si un credit ipotecar (initial executorul a facut inscriere a somatiei in cartea funciara a apartamentului, dar a avut surpriza sa vada ca acesta nu este inca poprietatea noastra de drept).
Ma intreb sincer daca imi vor opri si mie si girantilor - pentru creditul meu, apoi tot mie pentru creditul lor - unde voi ajunge?

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire atat pe salariul debitorului cat si al girantilor? lady_i lady_i In urma cu ceva timp am ajuns sa-mi girez o ruda la un CAR. Din motive care nu au tinut de el, ruda mea a ramas in urma cu plata ratelor iar intr-un final s-a ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Rares 123456 Rares 123456 Bună ziua, În urmă cu câteva luni am fost girant la cineva într-un contract CAR. Ideea e ca persoana respectivă nu și-a onorat obligațiile de ... (vezi toată discuția)
Executare silita bucurbogdan2009 bucurbogdan2009 La data de 06.03.2015 am primit somatie din partea executorului judecatoresc in vederea executarii silite a unei datorii. In ziua de 01.04.2015 mi s a adus la ... (vezi toată discuția)