avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept de creanta - divort pronuntat, partaj in curs
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept de creanta - divort pronuntat, partaj in curs

Buna ziua,
Am 2 intrebari care ma chinuie de ceva vreme, va rog:
In cazul in care imi desfasor activitatea profesionala intr-un spatiu proprietate comuna cu fostul sot (sediu de firma contract de inchiriere) - sunt obligata sa ii cedez 1/2 chirie incasata ? Cum pot evita acest lucru pana cand finalizam partajul, - o renuntare la creanta semnata in fata avocatului (?) la notar (?) ar putea rezolva problema ?

Ce modalitate ar fi: ce fel de intelegere si unde sa fie ea intocmita astfel ca fiecare sa aiba drept de folosinta exclusiva a proprietatii sau dreptul de a incasa 100% banii din vanzarea viitoare a unei proprietati comune, dupa divort - Evident ca este vorba de o impartire a 2 proprietati fiecare cu a lui.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CONFINANCE , utilizator 17:29, 15 Octombrie 2012
Puteti face partaj la notar, daca va intelegeti. Daca nu, fostul sot are dreptul la jumatate de chirie
Inteleg ca e vorba despre 2 imobile bunuri comune, comod partajabile in natura, unul facand obiectul unui contract de inchiriere.

Ca sa nu existe o suma f mare de restituit in urma partajului, reprezentand 1/2 din suma incasata cu titlu de chirie, atunci dvs veti putea plati acesti bani in contul personal al fostului sot sau trimite banii in alta modalitate, pana la finalizarea irevocabila a dosarului.

In urma finalizarii partajului, fiecare va detine in proprietate deplina cate un imobil. Din acel moment, partile vor dispune liber de bunul lor si tot astfel in vor putea administra, exploata.

Daca doriti o finalizare mai rapida si exista intelegere puteti face fie o tranzactie in instanta, fie un partaj voluntar la notariat.
Multumesc, asa cum banuiam, are dreptul la jumatate de chirie.
Bunurile sunt comod partajabile in natura - dar ne costa f. mult sa o facem, mai ales de la 1 oct
Inteleg ca variante de partaj:
* tranzactie in instanta (intelegere) probabil un cost de cel putin 3% din valoare
* partaj la notar (intelegere) - taxe notariale pe grile...costuri suficient de mari

Exista varianta unei intelegeri in fata cuiva ? - intocmita astfel ca fiecare sa aiba drept de folosinta exclusiva a proprietatii sau dreptul de a incasa 100% banii din vanzarea viitoare a unei proprietati comune - fara a avea probleme ulterioare (nerespectarea intelegerii).

Va multumesc foarte mult pentru precizari suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al meu, al tau si al nostru... evita68 evita68 [b]Mi se pare corect si se evita o multime de nervi ,timp si bani... Caz particular: 1. In situatia cumpararii unui imobil de catre o persoana casatorita , ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar intre fostii soti Ana maria Fetcu Ana maria Fetcu Am facut partajul de bunuri comune dupa divort, dupa lichidarea regimului patrimonial. Cu ocazia realizarii partajului am declarat ca nu mai sunt alte bunuri ... (vezi toată discuția)
Deosebire intre drept de folosinta ca drept real si intelegere intre parti de folosire comuna krystal50 krystal50 In caz de divort si partajare imobile , daca partile se inteleg sa foloseasca in comun (pentru afacere si interese copil minor), acesta poate fi ... (vezi toată discuția)