avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit cladiri

Buna ziua,
daca spatiul in care o firma isi desfasoara activitatea economica este inchiriat de la o institutie publica (mai precis apartine Primariei), in sarcina cui cade declararea contractului de inchiriere in vederea emiterii deciziei de impunere privind impozitul pe cladiri?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carsim4 , utilizator 17:37, 15 Octombrie 2012
Regula generala este ca inregistrarea contractului de inchiriere este intotdeauna in sarcina proprietarului, el este cel care obtine venituri din inchiriere si pentru care trebuie sa plateasca impozit.
Cu privire la titularul dreptului de proprietate trebuie facuta distinctia intre persoana juridica, care nu are obligatia inregistrarii acestor contracte pentru ca trebuie sa aiba ca obiect de activitate inchirierea bunurilor imobile proprii si persoana fizica care are aceasta obligatie.
In cazul relatat de dumneavoastra Primaria nu are aceasta obligatie de indeplinit.

Dar eu persoana juridica am obligatia de a plati impozit pe cladiri pentru spatiul inchiriat (de la Primarie) si in care imi desfasor activitatea? Conf. art. 249 (3) Cod Fiscal ... da.
Daca in contractul de inchiriere nu este stipulat faptul ca trebuie sa platesc acest impozit si mi s-a comunicat dupa trecerea a 7 luni de la semnarea contractului ca acesta mi se va impune retroactiv (cu majorari, etc...), mai pot sa fac ceva?
Nu trebuia sa fiu instiintata cu privire la acest aspect?
Ultima modificare: Luni, 15 Octombrie 2012
carsim4, utilizator
Conform art. 249 alin. 3 Cod fiscal veti plati impozitul. Cu privire la comunicare este interpretabil aspectul atat timp cat este reglementat intr-un act normativ.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit constructie inchiriata maria cristiana maria cristiana Buna ziua. Am inchiriat un spatiu de la o institutie de invatamant de stat, in incinta careia desfasor activitate economica. Societatea noastra trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Srl impozit local mariamaier mariamaier Buna ziua, Am un SRL care isi desfasoara activitatea printr-un chiosc intr-o unitate militara. Recent primaria s-a sesizat ca trebuie sa platesc impozit ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale marina2 marina2 Buna ziua, Sunt medic veterinar intr-o comuna si desfasor aceasta activitate intr-o cladire pe care am concesionato de la Agentia Domeniilor Statului. ... (vezi toată discuția)