avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

crestere copil

Va rog sa-mi spuneti daca o mama care n-a lucrat de loc poate primi o indemnizatie de credstere copil sau un alt drept, tinind cont ca micutul are 3 luni , daca da cit ,pana cind si in ce suma .
Pentru multimea de raspunsuri va multumesc .:-/
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:27, 16 Octombrie 2012
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului nu ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de naternitate etc.) nu veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Chiar daca nu ati avut salariu poate ati avut alte perioade asimilate asa ca ar fi bine sa spuneti ce statut ati avut in fiecare luna din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

3. - Oricum veti beneficia sigur de alocatia de stat pentru copii, de 200 lei lunar pana va implini copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
- Pentru asta mergeti la Primarie si completati cererea pentru alocatia de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie cresterea copilului mihaelaivan1 mihaelaivan1 Buna ziua, pot beneficia de indemnizatie de cresterea copilului daca in ultimile 12 luni nu am avut venituri? sau de orice alt ajutor social? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum poate beneficia o viitoare mamica de concediu ingrijire copil si de plata indemnizatiei lunare daca nu a fost angajata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului liviucristian liviucristian Buna ziua, daca m-am angajat la 2 luni dupa nasterea copilului pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului(tin sa mentionez ca am lucrat si inainte de ... (vezi toată discuția)