avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura minor

Buna ziua.as dori sa stiu va rog pe ce perioada(cea mai lunga posibil) se poate elibera o procura pt copil minor,in baza regulilor generale/a scoaterii din tara a copilului minor.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:32, 19 Octombrie 2012
Declaratia acord se poate face pentru o singura calatorie si aveti nevoie de ea doar cand iesiti din tara.
Cand va intoarceti nu v-o mai cere nimeni - daca stati o perioada mai lunga decat cea inscrisa in declaratie nu e nicio problema.
As dori sa stiu daca procura pt minor se poate face pe o durata mai lunga, de ex 3ani?
ms
Nu se poate, nu este procura - copilul nu este un obiect pe care un parinte il imputerniceste pe celalat sa il plimbe timp de X ani unde vrea.
Este declaratie acord si se da pentru o singura iesire din tara, are forma aceasta:

Subsemnatul _______________, domiciliat în _________________________, identificat cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _______________, declar pe proprie răspundere următoarele:

Sunt de acord ca fiul meu minor _____________________, născut la ___________, identificat cu ____________, seria___________, având CNP _________________, să călătorească în ţara_____________, în perioada _______________, însoţit de mama sa, ___________________, domiciliată în _________________________, identificată cu _______, seria ___________, eliberată de _______________, cu CNP _____________________, pe ruta ____________________________.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport minori maddallina_ maddallina_ buna ziua, am doi copii, unul de 3 ani si jumatate, iar celalalt de 10 luni. Sotul este plecat in Belgia si vreau sa merg cu copii la el. Pentru pasapoartele ... (vezi toată discuția)
Formalitati legale de scoatere copii minori din tara eu1001 eu1001 buna ziua, vreau sa stiu si eu cum as putea proceda legal in urmatoarea situatie: sotul meu lucreaza in italia si a venit in tara in CO. avem doi copii minori ... (vezi toată discuția)
Salut- certificat de nastere romanesc florden29 florden29 Buna ziua,am o intrebare si va rog sa ma ajutati.Sunt din Republica Moldova si sunt casatorita cu un cetatean roman si suntem impreuna la Italia,peste doua ... (vezi toată discuția)