avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita civila
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita civila

Este legal o executare civila in baza unui contract de credit la o institutie bancara fara derularea unui proces civil?
Am inteles ca, contractul de credit este executoriu dar inteleg ca, acest contract nu necesita incuvintarea executarii silite de catre instanta totusi un proces civil este necesar, nu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:11, 19 Octombrie 2012
Contractul de credit constituie titlu executoriu, este nevoie de incuviintare de executare silita data de instanta la cererea executorului. Se judeca fara citarea partilor, iar datornicul se poate apara ulterior pe calea contestatiei la executare
SI nu exista obligativitatea instiintarii persoanei in cauza? Cum poate afla despre procedurile care urmeaza altfel decat sa se trezeasca cu executorul acasa? Banuiesc ca exista niste "pasi" legali pana acolo...
Sigur, executorul va trimite somatie, iar de la primirea ei aveti termen 15 zile pt a contesta.
Daca infiinteaza poprire pe conturi, pe salariu ( astea se infiinteaza fara somatie), tot 15 zile de la instiintare sau de cand aflati pe orice cale ca vi s-a poprit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)