avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

O persoana lucreaza la o firma particulare. Este platita oficial cu o suma mica si neoficial restul. Persoana respectiva este data afara fara un motiv plauzibil sau real.
Este admis asa ceva? Sau se poate face ceva in acest caz?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 24 Iulie 2013
Da, va putea sa conteste in instanta decizia de concediere ... cu privire la plata salariului , salariatul va putea recupera doar salariul inscris in c.i.m., pe cel platit la negru va fi foarte greu de recuperat ...
Dar nu poate reclama ca firma lucreaza jumatate oficial jumatate la negru? Si daca da, unde s-ar putea face sesizarea/reclamatia
Sesizarea o poate face la ITM si / sau Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.
CCM nostru a expirat de ceva zile, si deja CCM nou a fost "creat" si dat am inteles catre inregistrare la ITM. Acum angajatorul vrea sa concedieze, tinand cont ca nu am luat la cunostinta (semnat ceva) noi mai avem dreptu la ceea ce este scris in CCM care in mod normal este obligatoriu la noi in institutie? Sau in cazul in care se inregistreaza la ITM in timpul preavizului , avem dreptu la compensatorii?
Depinde de ce este prevazut in acest ccm. Efectele lui se produc de la data inregistrarii la ITM.

Alte discuții în legătură

Somajul Srb Srb Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu acordul partilor alexdany66 alexdany66 Buna ziua. Daca am facut cerere de incetarea contractului de munca ,cu acordul partilor,primesc salariilor compensatorii specificate in contractul colectiv de ... (vezi toată discuția)
Concediere l4ur l4ur Buna ziua. Sunt angajat pe postul de consultant IT la o firma de antivirus software (caen 5829). Ieri, alaturi de inca 7 colegi, am fost anuntati ca de la 1 ... (vezi toată discuția)