Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua, pot sa iau somaj dupa cei 2 ani de prenatal, deoarece firma la care am lucrat a dat faliment , mentionez ca eu am mai luat somaj inainte de prenatal 4 luni,daca pot ce acte imi trbuie. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 20 Octombrie 2012
1. Cred ca nu este vorba de prenatal ci de concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

2. - Daca ati intrat in CCC in timp ce erati in somaj atunci s-a suspendat indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, pana se va termina perioada initiala de somaj.
- Mergeti la Agentia de Somaj si completati o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj.

3. Daca nu erati in somaj cand ati intrat in CCC atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 12 luni inainte de a intra in CCC ati avut stagiu de cotizare la somaj.

4. Pentru clarificare spuneti cand se termina CCC si cand, in ce perioada, ati fost ultima data in somaj indemnizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2 P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), ... (vezi toată discuția)
Somaj, ccc, somaj CamyCam CamyCam Buna gasit! Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct ... (vezi toată discuția)
Somaj liana32 liana32 am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)