Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, m-am intors la lucru din concediu de crestere copil in 23.01.2012, acum sunt insarcinata din nou, data probabila a nasterii fiind 02.01.2013. In cazul acesta beneficiez de indemnizatia de crestere copil? Dar daca copilul se naste in decembrie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adiela1981 , utilizator 16:04, 21 Octombrie 2012
Da veti beneficia de concediu si indemnizatie. Va incadrati la art. 2 alin (1) si alin (5) litera g) din OUG 111/2010
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
leuca_luminita, utilizator
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului , singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Asadar, in calculul celor 12 luni se va lua in considerareva atat perioada in care ati realizat venituri supuse impozitului oe venit , cat si perioada in care ati beneficiat de indemnizatia pentru CCC.
multumesc pentru raspunsurile d-voastra

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte Rusan1989 Rusan1989 Buna ziua.Daca am fot in concediu de risc maternal 8 luni de zilr si mia murit fetita De 8 luni mam intors inapoi ma munca iar akm am aflat ca sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie silviasilvia86 silviasilvia86 am un copil nascut pe 17.03.2015,la sfarsitul lunii trecute m-am întors la servici dar la o alta firma desi mai am concediu de maternitate pana la doi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc nelly_cosmin@yahoo.com nelly_cosmin@yahoo.com C\'è trebuie sa fac pt a beneficia de concediu postnatal? Nu am muncit cu carte de munca ,dar asa vrea sa imi platesc singura taxele. Este posibil?si daca da ... (vezi toată discuția)