avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restituire bani antecontract
Discuție deschisă în Executare silită

Restituire bani antecontract

Salut,

Am semnat ante-contract iar la cateva zile banca a verificat adresa si nu imi poate acord credit prima casa pentru ca blocul respectiv figureaza pe listele cu risc seismic clasa II

Am vb cu proprietarul si mi-a spus sa astept pana isi vinde apartamentul ca sa imi dea banii inapoi (asta fiind calea amiabila) sau sa fac ce vreau, mai precis, sa il execut silit. Tin sa precizez ca in antecontract promitentul vanzator a luat la cunostinta faptul ca ap in cauza nu se afla pe nici o lista si ca antecontractul are titlu executoriu.

Sunt nou un materie ce inseamna sa execut silit pe cineva si ce consturi implica.

De ex pot cere suma dubla care am dat-o la antecontract cand se executa silit, avand in vedere ca nu am putut obtine credit prima casa din cauza lui ca m-a indus in eroare si ca nu stiam ca ap e pe o asemenea plus ca este clauza in antecontract ca se obliga sa imi dea dublu sumei daca e din cauza lui?

Multumes.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 12:57, 6 Noiembrie 2012
Intrucat in antecontract este precizat faptul ca sunteti indreptatit a primi dublul sumei achitate cu titlu de avans, puteti sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a titlului executoriu(antecontractul). Executorul judecatoresc, dupa ce va solicita instantei incuviintarea executarii silite, va proceda, prin mijloace specifice la preluarea acestei sume de bani(dublul avansului): poprirea conturilor bancare, a veniturilor sau valorificarea bunurilor pe care acesta le detine. Tot executorul judecatoresc va fixa si onorariul pentru aceasta operatiune, costuri pe care puteti sa le recuperati tot de la proprietar.
Antecontractul nu este titlu executoriu pentru a-l pune in executare fara alte formalitati. Va trrebui sa va indreptati impotriva debitorului in instanta si cu hotararea instantei mergeti la un executor pentru a-i solicita punerea in executare a hotararii.

Pentru linistea dvs. puteti totusi sa va adresati instantei in acelasi timp si cu o cerere de investire cu formula executorie a antecontractului si vedeti ce spune instanta. Poate gasiti si un judecator care sa investeasca desi ma indoiesc ca o va face ...
Antecontractul nu este titlu executoriu. In primul rand asigurati-va ca este notat in cartea funciara antecontractul. Daca nu este notat, mergeti la un notar, va costa 60 lei notarea + copia legalizata a antecontractului (care se taxeaza la numarul de pagini).
Mai departe sigur puteti negocia sa va restituie avansul fara sa mai mergeti in instanta. Nu uitati ca vanzatorul nu va putea instraina fara sa va dati dvs acordul (aveti notarea in cartea funciara)!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie ContSters79057 ContSters79057 Doresc sa stiu cum pot afla si de unde pot afla daca o societate comerciala are bunuri pe societate ( atat bunuri materiale cat si bani in conturii ) pentru a ... (vezi toată discuția)
Este titlu executoriu promisiunea bilaterala de vinzare cumparare- autentica? br_nicku br_nicku Am o mare dilema! #-o Am calitatea de promitent cumparator intr-o Promisiune bilaterala de v/c , incheiata in fata unui notar public. Am ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie kytyna kytyna buna seara, se poate cere instantei investirea cu formula executorie a unui antecontract v.c.(-fara o notificare prealabila a promitent ... (vezi toată discuția)